43 yıllık değişim

Güncelleme Tarihi:

43 yıllık değişim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 08:30

Sabancı Topluluğu bünyesinde 43 yıldır, teknoloji çözümleri üreten Bimsa, yeni yapılanmasıyla ‘SabancıDx’ olarak yenilendi.

Haberin Devamı

Bu kapsamda SabancıDx’e İleri Veri Analitiği, Robotik İşgücü ve Siber Güvenlik çözümleri de eklendi. Şirketin genel müdürü ise daha önce Intel Türkiye’nin CEO’luğunu yürüten Burak Aydın oldu. SabancıDx’in lansmanı için yapılan basın toplantısında konuşan Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, SabancıDx’in teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli üretime katkı sağlayacağını ifade etti.

YOL HARİTASI GENİŞLEYECEK

Göçmen, “Türkiye’nin bugünün ve yarınının dünyasında daha güçlü bir toplum olmasının yolu teknolojiye dayalı, katma değerli ürün ve hizmet üretiminden geçiyor. Biz, Sabancı Topluluğu olarak, geçmişte Türkiye’nin sanayileşmesinde üstlendiğimiz liderliği, en az sanayi devrimi kadar güçlü olan bu dönüşüm çağında da sürdüreceğiz. SabancıDx, yepyeni vizyonu, gelişen hizmet ve çözümleri, üstlendiği misyon ile Sabancı Topluluğu ve Türkiye’ye dijital dönüşümde yol gösterecek. Bunu da içten dışa doğru genişleyen bir yol haritasıyla gerçekleştireceğiz. Şirketlerimizin rekabet gücünü arttıracak yüksek katma değerli alanlara yatırımlar, Topluluk sinerjisinden doğacak iş modelleri ve diğer paydaşlarımızı da içine alan bir modelle sektör spesifik çözümleri küresel boyuta taşımak bu yol haritasının ana hatlarını oluşturuyor” diye konuştu. Yeni dönemde kendi üretimleri olan yazılım sayısını kısa zamanda iki katına çıkaracaklarını anlatan Göçmen, aynı zamanda 2019 yılı itibariyle de yazılım ihracatına başlamayı hedefledikleri belirtti.

Haberin Devamı

SabancıDx’in faaliyetleri yeni kuracakları Dijital Kampus’larından yönetileceğini sözlerine ekleyen Göçmen, “Sabancı Üniversitesi EDU ile İleri Veri Analitiği Akademisi ile başladığımız yolculuk, SabancıDx ile ivme kazanarak devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!