320 milyona mıknatıs evler

Güncelleme Tarihi:

320 milyona mıknatıs evler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:45

EMLAK Konut GYO’nun ihale ettiği Başakşehir Hoşdere 2. etapta yer alan Bahçekent Flora projesi satışa sunuldu.

Haberin Devamı

İhaleyi 320 milyon lira toplam gelir beklentisiyle kazanan İz-ka İnşaat ve Dağ Mühendislik, Sıtar İnşaat’ı da ortak alarak düğmeye bastı. İstanbul’un planlanan Yenişehir alanı içinde yer alan Bahçekent Flora konut projesinde toplam 875 konut ve ticari alanlar yer alacak.

15 BİN KONUT YAPILACAK

İstanbul’da 490 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak Yenişehir, kuzeyde yeni havalimanından başlayarak, güneyde Küçükçekmece Gölü’ne kadar iniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan Yenişehir içinde Kayabaşı, Bio İstanbul, Sağlık Kent ve Magnet City (Mıknatıs Kent) isimlerinde 4 ayrı bölge oluşturulması planlanıyor. Hoşdere bölgesinde planlanan Mıknatıs Kent’in artık Bahçekent olarak anılacağını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bölge çekim merkezi olacağı için Mıknatıs Kent demiştik. Hoşdere’de 2 milyon metrekarelik arsa için önce bir masterplan hazırladık, ardından imar planlarına geçildi. Yüzde 50’ye yakın terk yaptığımız, içerisinde 160 dönüm park olan, her türlü ihtiyacın düşünüldüğü bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık” dedi. Bahçekent’in ilk etabını tamamladıklarını ve bölgede 3 proje ihale ettik lerini belirten Kurum, 4 bin 650 konutun ihalesini yaptıklarını ifade etti. Bölgede 15 bin konutu kapsayan bir toplu konut alanı olacağını belirten Kurum, “Bahçekent’in modern kent yaşamını yansıtan, insan ve doğa dengesini koruyan, dinamik, sürekli canlılığını koruyan, barınma gereksiniminin yanı sıra çalışma, sağlık, eğitim, yeşil alan gibi donatı ihtiyaçlarını bir arada sunması hedefleniyor” dedi.

METREKARESİ 2 BİN LİRA

Bahçekent Flora’da proje bitiminde yaklaşık 3 bin kişinin yaşaması bekleniyor. Projede metrekare fiyatları 2 bin liradan başlarken, konut fiyatları da 150 bin ile 410 bin lira arasında değişiyor. Büyüklükleri 65 metrekare ile 187 metrekare arasında değişen daireler, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. İlk etap teslimlerinin 2016 yılının eylül ayında yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

SATILIK VE KİRALIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!