300 milyon liralık yatırım yolda

Güncelleme Tarihi:

300 milyon liralık yatırım yolda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 08:30

Makyol İnşaat’ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, Makyol Gayrimenkul’ün 2019 yılı hedeflerini açıkladı.

Haberin Devamı

Makyol Gayrimenkul’ün toplam 2.5 milyar TL değerinde arazi stoğunun bulunduğunu ve gayrimenkullerinin toplam değerinin de 7 milyar lira olduğunu belirten Şahismailoğlu, , 2019 yılında Büyükçekmece Gölü manzaralı arazi üzerinde 300 milyon TL değerinde yatırıma başlayacaklarını dile getirdi. Şahismailoğlu, “Gelecek yıl ilk yatırımı Büyükçekmece Gölü manzaralı 120 dönüm arazi üzerinde gerçekleştireceğiz. Bu proje için fizibilite çalışması ve pazar araştırması yapıyoruz. Diğer arsa stoklarımız da Beylikdüzü, Esenyurt, Bahçeşehir, Arnavutköy ve Beykoz’da. Süreç içinde bunları da değerlendireceğiz” dedi.

İNDİRİM KAMPANYASI

Beylikdüzü’ndeki Makyol Yaşam ve Bahçeşehir’deki Makyol Santral projelerinde satışların sürdüğünü ve mevcut yatırım miktarlarının yüzde 70’i kadar bir satış cirosuna ulaştıklarını belirten Kemal Şahismailoğlu, “Yılbaşından bu yana her iki projemizden de ev sahibi yapacak birçok kampanya düzenledik, Emlak Konut’un kampanyalarına dâhil olduk. Ekim ayında Makyol Santral nezdine peşin ödemelerde metrekaresi 4.250 TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 25 indirim ya da 23 bin TL’den başlayan peşinat fırsatı sunan bir kampanya başlattık. Yine aynı dönemde Makyol Yaşam’daki son 60 daire için hemen teslim imkânıyla peşin ödemelerde yüzde 10 ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele’ indiriminin yanı sıra, yüzde 10 ek indirim ya da ‘yüzde 0 faiz, yüzde 20 peşinat ve 36 ay vade’ imkanı sunmaya başladık. Bu çerçevede Makyol Gayrimenkul olarak 2018 yılını geçen yıla oranla yüzde 20 ciro artışı ile bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

300 milyon liralık yatırım yolda

Haberin Devamı

SÜRÜ MANTIĞIYLA YATIRIM

Gayrimenkul sektöründeki sorunları da değerlendiren Şahismailoğlu, “Sürü mantığıyla yatırım yapıldı. ‘Ahmet Bey yaptı kazandı ben de kazanırım’ denildi ve öyle olmadı” dedi. Sektöre işi bilmeyen isimlerin dahil olmasını eleştiren Şahismailoğlu şöyle devam etti; “Tüm sektörlerde olduğu gibi inşaatta da sektör kazanç kapısı olarak görüldü ve hücum oldu. 1970’de taşımacılık öyleydi, herkes tır’cı oldu ve çok sayıda firma battı. Türkiye artık bundan vazgeçmeli ve herkes bildiği işi yapmalı.” Türkiye’nin ve gayrimenkul sektörünün geçmişten bugüne birçok kriz dönemi gördüğünü ve hepsinden güçlenerek çıktığını söyleyen Şahismailoğlu, bu sürecin de geçici olduğunu, kurumsal firmaların da çok büyük zarar görmeyeceğini ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME!