30 milyon dolar yatırdı, Juss’la meyve suyuna girdi

Güncelleme Tarihi:

30 milyon dolar yatırdı, Juss’la meyve suyuna girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 00:00

Türkiye’nin ilk şişe suyu markalarından Erikli Su, Nihat Aslanoba tarafından 1965 yılında Bursa’da kuruldu, oğul Hasan Aslanoba tarafından büyütülüp 2000’lerde pazar liderliğine ulaştı.

Hasan Aslanoba, 2006’da Nestle Waters ile ortaklığa gitti; hemen ardında Aslanoba Gıda’yı kurdu. Aslanoba Gıda ile meyve suyu pazarına da giren ve 30 milyon dolar yatırım yapan Hasan Aslanoba, Juss markası ile satışa başladıklarını belirterek, "Krize rağmen hedeflerimiz uzun vadeli olduğu için yatırıma devam dedik. Satışlar, artış trendinde. Yıl sonunda yüzde 5 pazar payı ve 30 milyon litrelik satış hedefliyoruz. Ciro hedefi 45 milyon TL" dedi.

Meşrubata da giriyor

Aslanoba, şöyle konuştu: "Juss fabrikası, Bursa Mustafakemalpaşa’da, 200 dönüm arazimizde hayata geçti. Fabrikanın 20 bin metrekare kapalı alanı var. Sadece ambalajlı su sektöründe kalmamak ve daha farklı alanlarda üretim yapmak için arayış içindeydim. Bursa’da bu araziyi belediye ’tarımsal sanayi üretimi’ şartı ile satışa çıkarınca aldım. Orta vadede bilinirlik olarak meyve suyu kategorisinde ilk 3’e girmeyi hedefledik. Meyve suyu pazarı 2009’da krize rağmen yüzde 4.7 büyür, 650 milyon litreye ulaşır. Biz, uzun vadede en yüksek pazar payına sahip 3 firma arasına girmek istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!