3 yılda 33 otel açacak

Güncelleme Tarihi:

3 yılda 33 otel açacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 00:47

Türkiye’de 5 markasıyla toplamda 60 otelde hizmet veren Hilton, 33 otel daha açmak için yatırımcılarla anlaşma imzaladı. Hilton Türkiye’nin, İngiltere’den sonra Avrupa, Ortadoğu, Afrika blokundaki en büyük ikinci pazar olduğunu vurgulayan Hilton Worldwide Kıdemli Yatırım Direktörü Tuğrul Temel, “Türkiye turizmi sadece İstanbul ve kıyı şeridinden ibaret değil, Anadolu şehirleri hem iş hem de turizm amaçlı birçok fırsat barındırıyor” dedi.

Haberin Devamı

63 yıl önce ABD dışındaki ilk otelini İstanbul’da açan uluslararası otel zinciri Hilton,Türkiye’deki otel sayısını 60’a çıkardı. Yeni oteller açmak için yatırımcılarla anlaşmalara devam eden Hilton, Türkiye’de 33 otel daha açmayı planlıyor. 3 yıl içinde imzalanan anlaşmaların hayata geçmesi hedeflenirken, otel sayısı da 90’ı aşmış olacak. Türkiye’nin Hilton için çok önemli bir pazar olduğunu ifade eden Hilton Worldwide Kıdemli Yatırım Direktörü Tuğrul Temel, “1955’te Türkiye’de ilk Hilton oteli İstanbul’da açıldı. ABD dışında açıldığı günden bu yana Hilton markası ile hizmet veren en uzun süreli otelimiz konumunda. 2006’dan sonra Türkiye’de hızlı büyüdük. 8 otelimiz vardı. Sonrasında 58 otele ulaştık. Hilton’un 5 markası ile Türkiye’de bulunuyoruz. 1 Conrad, 11 Hilton, 15 Doubletree by Hilton, 20 Hilton Garden In, 13 tane de Hampthon by Hilton markalı otelimiz var. Hilton’un en lüks otel markası Waldorf Astoria henüz Türkiye’de yok. Ancak iyi bir fırsat gelirse bu markamızı da getirebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

İKİNCİ BÜYÜK PAZAR

Hilton Türkiye’nin, İngiltere’den sonra Avrupa, Ortadoğu, Afrika blokundaki ikinci büyük pazar olduğuna dikkat çeken Temel, “Hilton, Türkiye’ye inanıyor ve yatırım yapmaya devam ediyor. Biz yatırımcılar adına iş yapıyoruz. Ya oteli işletiyoruz ya da franchise veriyoruz. Oteller Hilton’un marka standartları altında işletiliyor. Yapılan iş Türk sermayesi ve ekonomisi adına yapılıyor. Yatırım yapıp, parayı alıp götürmüyoruz. Şu an açık olan ve açılması için imzaların atıldığı otellerimizin 89’u Türk yatırımcı. Türkiye’deki tüm otellerimizin müdürleri de Türk. Eskiden yabancı müdürler olurdu ancak artık değişti. Şimdi Türk otel müdürleri yurtdışında da tercih ediliyor. Türkiye’den yurtdışına birçok Türk müdür gönderdik. Ortadoğu ve Avrupa’da birçok Hilton otelinde Türk müdürler çalışıyor” ifadelerini kullandı.

KARLILIKLAR % 37 ARTTI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok otelleri bulunduğuna dikkat çeken Temel, “Türkiye’de sadece İstanbul ve kıyı şeridinde değiliz. Otellerimiz 18’i İstanbul’da, diğerleri Anadolu’ya yayılmış durumda. Doğu ve Güneydoğu’da 7 otelimiz var. Elazığ, Erzincan, Mardin, Diyarbakır, Van ve Gaziantep gibi şehirlerde otellerimiz bulunuyor. Performanslarında çok memnunuz. Çünkü hem iş hem de gezi amaçlı gelenler otellerimizi tercih ediyor. Bölgedeki otellerimizin doluluk oranları geçen yıla göre yüzde 19 artarken, gelirleri ise yüzde 37 yükseldi. Bu da kârlılığın daha iyi olduğu anlamına geliyor. Elimizdeki veriler Anadolu’daki büyükşehirlerde otel açmak için yatırımcılarla daha verimli görüşmeler yapmamızı sağlıyor. Yatırımcıların iştahı artıyor. Örneğin Van’da Hampthon by Hilton markası ile otel açılması için anlaşma yaptık. Anlaşma yaptığımız yatırımcının zaten Van’da Doubletree by Hilton ile markası ile bir oteli vardı. Şimdi bir otel daha açıyor” dedi.

 

Haberin Devamı

‘ANADOLU’YA YAYILIYORUZ’

ANADOLU’da 20’den fazla, nüfusu 1 milyonu aşan, havalimanları, büyük hastaneleri ve üniversiteleri olan şehirler olduğunu belirten Tuğrul Temel sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok Anadolu şehrinde otelimiz var. Bazılarında ikinci, üçüncü oteli açmak için görüşmeler yapıyoruz. Gaziantep’te bir otelimiz var. İkincisinin yapımı devam ediyor. Antalya Kemer’de otelimiz yeni açıldı. Isparta, Adıyaman, İstanbul ve Yalova’da yakın zamanda otellerimiz açıldı. İstanbul Bakırköy’de üçüncü çeyrek sonunda bir Hilton daha açılacak. Erzurum ve Kars’ta otel açmak için görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Kars’ta çok büyük potansiyel var. Balıkesir, Manisa, Denizli, Çorum, Rize ve Giresun’da da olmak istiyoruz.”

 

Haberin Devamı

YENİ HAVALİMANINDA OLMAK İSTİYORUZ

İSTANBUL’un kendi başına bir ülke gibi olduğunu vurgulayan Tuğrul Temel, “İstanbul’da otel açmaya devam edeceğiz. Başarılı olunabilecek ve diğer otellerimizi engellemeyecek yerlerde olacağız. İstanbul’da açılacak yeni havalimanı da radarımızda. Bu bölgede kesinlikle olmak istiyoruz. Üçüncü havalima-nında otel açabilmek için görüşmeler yapıyoruz. Yeni havalimanı dünyanın en büyüklerinden biri olacak. Yolcu kapasitesi dikkat çekiyor. Orada birkaç uluslararası otel markasının olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!