TÜSİAD Başkanı'ndan önemli sözler

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD Başkanından önemli sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 12:33

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes Cnbc-e yayınında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. İşte Symes'ın o açıklamaları

Haberin Devamı

Kurlardaki dalgalanma ve kurumların görevleri üzerindeki bir takım sıkıntılar var. Nitekim bence son derece olumludur bir araya gelmek. Diyalog her zaman için bir sonuç çıkarır. Buradan hareketle roller üzerinde bir mutabakat sinyali alıyoruz. Merkez Bankası’nın kanunlarının altı tekrar çizildi. Bu kuvvetli bir sinyal.

BELİRSİZLİĞİN ALTINI ÇİZİYORLAR

Kurlardaki hareket belirsizliğin altını çiziyor. İş dünyası bilançoları için önemli. İş dünyası bu yüzden tedirgin günler geçirdi. Bu tedirginlik ortadan kalkmadı. Sadece Türkiye’ye özel bir durum değil. Fed ve AB’den gelen haberler gelişmekte olan piyasaları etkiliyor. Uzun zamandır buradan gelen haberlere odaklandı iş dünyası. Önemli olan bilançolardaki bozukluk ihtimali. Onun için bütün haberler kurla başlıyor. Kurla bitiyor. Bilançoları dikkatle izlememiz lazım. Babacan’ın iş dünyasına dünya kriziyle ilgili uyarıları oldu İş dünyamız bilinçli. Rekabette ayrıcalık buradan başlıyacak. Pozisyonlarını buna göre yapan kurumlar öne çıkacaktır. Küresel hareketleri yakından takip etmek gerekir. Küresel hareketleri buradan kontrol edemeyiz. Türkiye’deki zorlu dönemde kurumlarımızı rolleri itibariyle doğru kullanacağız. Elimizde gerekli kurumlar var. Bu kurumların ellerindeki araçlar için rahat bir ortam sağlayalım.

Haberin Devamı

BUNLARI YETERİ KADAR KULLANDI MI?

Merkez Bankası oldukça kuvvetli bir Merkez Bankası zor dönemde iyi yönetimler yaptı. Yetkili kadrolara güvenelim. Biraz da takip edelim. Böyle bir dönemde sadece kur ve faize takılmadan tekrar reform ajansına dönmemiz gerekiyor. Türkiye gibi doğal kaynakları olmayan ülkeler faktör verimliliğine dönmek zorundalar. Gerekli programlara dönmek lazım. Dönüşüm paketini önemsiyoruz. Sayın Babacan 25 maddeyi listeledi. Biraz daha takvimin ötene ihtiyacımız var. Sanayi verileri ekonomik veriler biraz alarm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!