Yüzer otel planı

Güncelleme Tarihi:

Yüzer otel planı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 01:10

Reza Zarrab’ın mayısta kurup ismini haziranda ‘Arkla Otelcilik’ olarak değiştirdiği 60 milyon TL sermayeli yeni şirketiyle yüzer otelden tatil köyüne, gece kulübünden marinaya kadar birçok alanda turizm yatırımı yapacağı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

RÜŞVET operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) Mayıs 2013’te kurduğu yeni bir şirketle yüzer otelden, gece kulübüne kadar bir çok turistik tesis kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Zarrab’ın 15 Mayıs 2013 tarihinde önce ‘İlkhanedan Otelcilik’ adıyla bir şirket kurdu. Şirketin ünvanı 3 Haziran 2013 tarihinde ‘Arkla Otelcilik’ olarak değiştirildi. 60 milyon lira sermayeli şirketin faaliyet konuları arasında ise otel, motel, yüzer otel, tatil köyü, gece kulübü, diskotek, lokanta, liman, marina ve diğer her çeşit turistik tesisler ile eğlence ile istihrahat yerleri inşaat etmek ve işletmek olarak belirtildi.

Diğer taraftan Zarrab’ın Türkçe Sarraf ismiyle İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında eski ve yönetim kurulu üyeliklerinin olduğu şirketler arasında Duru Döviz ve Kıymetli Madenler Ticaret Anonim Şirketi’nde de yer alıyor. Sarraf’ın ismi bu şirkette ‘eski yönetim kurulu üyesi’ olarak gösteriliyor. Şirketin adresi kayıtlarda; ‘Beyazıt Kapalıçarşı Ortakazazlar Fatih’ olarak yer alırken şirketin sermayesi ise 500 bin lira. Duru Döviz’in ünvanının geçmişte Durak Döviz olduğu sicil kayıtlarda bulunuyor. Ticaret Sicil Gazetesi’nde 369788 sicil nosuyla Duru Döviz dışında bir de Durak Döviz bulunuyor. Durak Döviz’in kuruluşu 6 Mayıs 1997 tarihine dayanıyor. Kuruluşunda Durak Döviz’in sicil numarası 317370. Ticaret Sicil Gazetesi’nde görülebilen ilk kayıtlar 2004 yılından sonra başlıyor. 2007 yılına kadar Rıza Sarraf’ın ismi yok. Ancak Apdullah Happani ve Serdal Happani’nin isimlerine geçmiş yıllarda da rastlanıyor. 12 Eylül 2007 tarihli sicil gazetesinde ise Durak Döviz’in 24 Ağustos 2007 tarihinde olağanüstü genel kurul yaptığı ve Rıza Sarraf’ın yönetim kurulu başkanlığına geldiği görülüyor.

Haberin Devamı

2012’DE DURU OLUYOR

12 Eylül 2007 tarihindeki sicil gazetesine göre; şirketin olağanüstü genel kurulunda 3 yıl süreyle Rıza Sarraf yönetim kurulu başkanlığına seçildi, Abdullah Happani’nin Yönetim Kurulu başkan yardımcılığına Turgut Yıldırım ve Serdal Happani’nin yönetim kurulu üyeliklerine getirildiği bildiriliyor. 15 Mayıs 2009 tarihinde Sarraf, yönetim kurulu başkanlığını bırakıyor ve Sabri Berk yönetim kurulu başkanı oluyor. 13 Ağustos 2009 tarihinde Durak Döviz Ticaret’in ünvanı Durak Döviz Kıymetli Madenler Anonim Şirketi’ne dönüşüyor. Daha sonra da 7 Kasım 2012 tarihinde Durak Döviz’in ünvanı Duru Döviz ve Kıymetli Madenler olarak değiştiriliyor. 7 Kasım 2012 tarihinde Apdullah Happani, Sabri Berk hisselerini Emin Hayyam’a devrediyor.
Şu anda Duru Döviz yönetiminde sadece Emin Hayyam gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!