25 milyon dolarlık 'plaza' dayağı

Güncelleme Tarihi:

25 milyon dolarlık plaza dayağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 10:22

İstanbul Bayrampaşa'daki gıda toptancılarının toplantısında kavga çıktı. Ortaklar 25 milyon dolar değerindeki Forum Plaza'nın satışı için geçtiğimiz günlerde toplantı yaptı. Satış kararı alınan toplantı sonrası ortalık karıştı. Ortaklardan Ayhan Genç, 10-15 kişinin saldırısına uğradı. Genç darp raporu aldı. Tanık ifadelerine göre darp olayına bizzat İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz ile Mega-Center Yapı Kooperatifi Başkanı kardeşi Çamur Ali Kopuz da katıldı. Çamur Ali Kopuz, kendisi ve kardeşine ilişkin suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

634 gıda toptancısının ortak olduğu Forum Plaza, Forum İstanbul AVM’nin bitişiğinde bulunuyor. 25 milyon dolar değer biçilen plazanın nasıl değerlendirileceği ile ilgili bir süreden beri tartışmalar yürütülüyordu. Üyelerin bir bölümü satılmasını isterken, başkanlığını, aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası Meclis üyesi de olan Çamur Ali Kopuz’un yaptığı Mega-Center Yapı Kooperatifi yönetimi plazanın kiraya verilmesini istiyordu.

350 kadar üye 23 Mart günü saat 14.00’de Forum Plaza’da bir araya geldi. Toplantı 2 saat kadar sürdü. Ayhan Genç, toplantıda söz aldı ve plazanın kiraya verilemesini istedi. Bu açıklama üyeler üzerinde etkili oldu. Ve yönetimin aldığı ‘kiraya verilmesi’ kararının bozulmasına neden oldu. Toplantıda satış işlemlerinin yapılaması kararı çıktı. Saat 16.00’ya doğru toplantı bitti ve üyeler salondan çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

DARP RAPORU ALDI

Olanlar da o andan sonra yaşanmaya başladı. O sırada orada bulunan ancak üye olmadığı ifade edilen bir kişi Ayhan Genç’e yumruk attı daha sonra başka bir kişi daha Genç’e vurmaya başladı. Genç, darbelerden korunmak için yere kapandı montunu ile yüzünü kapatmaya çalıştı. Daha sonra arabasına binerek olay yerinden kaçan Genç, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde darp raporu aldı. Ayhan Genç ve olaya tanık olanlar yaşanılanları polise anlattı. Olaydan bir gün sonra Bayrampaşa Yıldırım Polis Merkezi’ne verilen ifadeler tutanaklara özetle şu şekilde yansıdı:

YERE KAPANDIM YİNE VURDULAR

Ayhan Genç: “Toplantı sakin bir şekilde tamamlandı. Yönetimin aldığı kararı, ortakları uyararak, değiştirmesini sağladım. Muhalefet kanadı lideri olduğum için hedefteydim. Sandalyemden kalktığımda, bana ilk önce 25-30 yaşlarında uzun boylu esmer zayıf yapılı bir şahıs bana yumrukla vurmaya başladı. Daha sonra 40 yaşlarında başka bir şahıs da bana vurmaya başladı. Yere düştüm. Beni tekmelemeye başladılar.

Ben de yere kapanıp sırtımdaki montumu yüzüme kapatıp korumaya çalıştım. Bu arada kulağıma ve sırtıma tekmeler geldi. Beni bıraktıklarını tahmin ettiğim bir

25 milyon dolarlık plaza dayağı

Ayhan Genç darp raporu aldı.

sırada arka tarafa doğru kaçıp yangın merdiveni aradım. Aracıma bindiğim sırada o zayıf yapılı şahıs bana yine vurmaya başladı.  Araya girenler oldu. Bu arada ben de aracıma binip kapısını kilitledim. Bariyerlerin üzerinden çıkıp kaçıp gittim.”

Haberin Devamı

ZOR KURTARDILAR

Fatma Tülay Uysal: “Toplantı dağıldığı sırada Ayhan Genç’e, Kooperatif Başkanı Çamur Ali Kopuz ve kardeşi İslam Ali Kopuz ile adamları vurmaya başladı. Yine Ayhan Genç’e kapı çıkışında ilk saldıranlardan esmer uzun boylu kişi yine vurdu. Plakasını bilmediğim bir araçtan da inip ve vurdular. Ayhan Beyi oradan zorla kurtarıp gönderdiler.”

KOPUZ DA VURDU İDDİASI

Kemal Yetkin: “Forum Plaza’nın ortağı ve üyesiyim. Kat malikleri toplantısına gittim. Toplantıda, Kooperatif Başkanı Çamur Ali Kopuz plazanın kiraya verilemesini istiyordu. Üye olan Ahmet Genç ise plazanın satışının yapılmasını istiyordu. Toplantıda satış işlemlerinin yapılması kararı çıktı. Buradan dağılım başladığında Kooperatif Başkanı Çamur Ali Kopuz’un kardeşi İslam Ali Kopuz ile ortak olmayan ve tanımadığımız en az 10 kişi Ayhan Genç’e vurmaya başladı. Ben de ayırmak için araya girdim.”

Haberin Devamı

BİZ DÖVMEDİK, KARGAŞADA VURDULAR

Suçlanan isimlerden Çamur Ali Kopuz, hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine, darp olayı ile ne kendisinin ne kardeşinin ilgisinin olmadığını savundu. Kopuz

 
2 AYRI DAVA DEVAM EDİYOR

İslam Ali Kopuz ve Çamur Ali Kopuz kardeşler, hakkında daha önce de ‘darp’ suçlaması ile yüz yüze kaldı.

İslam Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Erdem yaralama ve hakaret suçundan yargılanıyor.

Söz konusu dava İstanbul 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nde devan ediyor. Kardeş Çamur Ali Kopuz ise, İTO’da Yönetim Kurulu Üyesi olduğu dönemde, yine aynı konumda bulunan Bülent Parlak’ı yaralama suçundan yargılanıyor.

açıklamasında şunları kaydetti: “Genel Kurul’u onların (üyelerin) isteği üzerine yaptım. O plazada 600 küsur kişinin hakkı var.

Haberin Devamı

Bu konuda yönetimde farklı bir tutum da söz konusu değildi. Ben daha yerimden kalkmadan ortalık karıştı. Ayhan arada dayak yedi; kimden yedi bilmiyorum. O arada ortalık karıştı. Ayhan’ın alacaklıları da, kargaşadan fırsat bilip  vurmuş olabilir. Ben zaten vurmadım; İslam da (İslam Ali Kopuz) vurmadı. Benim ufak kardeşim başka birisine vurdu onu söylüyorum. Ben Ayhan’ı dövmek istesem geçen kongrede döverdim. Ayhan’la hiç kavgamız olmadı.”

dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!