'101 TL'den 15 TL'ye düÅŸürülmesi gezi kerameti'

Güncelleme Tarihi:

101 TLden 15 TLye düşürülmesi gezi kerameti
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 11:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ehliyet değiştirmede ödenecek paranın, Hürriyet.com.tr'nin duyurması ve sosyal medya kampanyaları başlatılması sonucunda 101 TL'den 15 TL'ye düşürülmesini "Gezi Parkı kerameti" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Hürriyet'e konuşan Tekin, "Bu Gezi Parkı'nın etkisidir. Artık hep Gezi Parkı öncesi ve sonrası olacaktır" dedi.

Herkesin birbirine "Gezi Parkı konusu gündemden düştü, bundan sonra ne olacak?" diye sorduğunu hatırlatan Tekin, "Ne olacak yanlış bir soru. Çünkü aslında olan oldu. Toplumsal duyarlılık ortaya çıktı. Ehliyet konusu da Gezi Parkı'nın bir parçasıdır. Toplumsal duyarlılık sonucunda, hükümet geri adım atmak durmunda kalmıştır. Bundan sonra kentsel dönüşümde de, yeşil alanlara ilişkin kararlarda da hep Gezi Parkı etkisini görmekteyiz, göreceğiz" dedi.
Â

Trafik Yasası'nda değişilik yapılmasına ilişkin TBMM'ye getirilen kanun, sürücü belgeleri ömür boyu olmaktan çıkarıp, süreli hale getiriyor, mevcut ehliyetlerin de değiştirilmesini öngörüyordu. Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülürken, sürücülerin belge değişikliği için 101 TL ödemesi gerektiği ortaya çıkmış, Hürriyet.com.tr de bunu haberleştirmişti.

Haberin Devamı

Hürriyet.com.tr'nin haberinin ardından sosyal medyada başlayan kampanyalar sonucu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek devreye girdi. Bakan'ın devreye girmesinin ardından da, AK Parti grubunun ehliyet değiştirmek için sadece 15 TL ödenmesine ilişkin önerge vermesi ve kanunun bu yönde çıkması kararlaştırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!