22 bin aile ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

22 bin aile ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2021 07:00

Bebek eğitimi ve gelişimi alanında eğitim setleri hazırlayıp satan Adım Adım Yayıncılık, Mikado Yayıncılık ile Duyum Çağrı Pazarlama şirketi, geçen aylarda mali sıkıntıya girdi. Üç şirketin yanı sıra kurucusu Okan Arıkan için konkordato talep edildi.

Haberin Devamı

Mahkeme, geçen haziran ayında açılan davada 3 aylık geçici mühlet verdi. Mahkemenin verdiği bu kararla bir süreliğine rahatlayan üç şirkete yönelik kritik duruşma geçen 22 Kasım’da yapıldı. Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında alacaklıların bir kısmı iflas kararı verilmesini isterken, bir bölümü ise iflas kararı verilmesi halinde alacaklarını tahsil edemeyeceklerini belirtti.

PARALAR TAHSİL EDİLDİ

Duruşmada söz alan konkordato komiseri “Mevcut tabloların durumu olumsuz. Hedeflenen kârın elde edilmesi zor. Şirketin mevcut kaynak yapısı ile konkordato projesinde ön görülen geliri elde edebileceğini düşünmüyorum. İflası halinde paraya çevrilebilecek mal varlığı yok. Elindeki stokları da ne şekilde para çevirebileceği belli değil” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Serdar Kale ile Yeminli Mali Müşavir Bülent Yıldırım’ın imzasını taşıyan komiser heyeti raporunda ise, 8 Kasım 2021 tarihi itibari ile ödemesi tahsil edilen ve aylık eğitim setleri gönderilmesi gereken abone sayısının 21 bin 292 olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Mahkeme yaptığı yargılama sonrası kararını verdi. Mahkeme üç şirket için de iflas kararı verdi. Karara, bir üye hâkim muhalif kaldı. Bu kararla birlikte üç şirket için de tasfiye sürecine geçildi. İflas kararı ile birlikte, ailelere gönderilmesi gereken eğitim setlerinin dağıtımı da durdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!