2021 Emlak vergisi ne zaman ödenir, emlak vergisinin son günü zaman? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

2021 Emlak vergisi ne zaman ödenir, emlak vergisinin son günü zaman İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2021 14:50

Yılda iki kez yapılan emlak vergisi ödemelerinin hangi aylar içinde yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İlk taksiti Mayıs ayı içerisinde yapılan emlak vergisi ödemelerini kimlerin yapacağı da en çok sorgulanan konular arasında. Peki, 2021 Emlak vergisi ne zaman ödenir, emlak vergisinin son günü zaman? İşte, 2021 Emlak vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Haberin Devamı

İlk taksiti Mayıs ayı içerisinde yapılan emlak vergisi ödemeleri için sayılı günler kaldı. İlk taksitlerin ödendiği 2021 Emlak Vergisi’nde son tarih 31 Mayıs. Bankalar aracılığıyla yapılabilen emlak vergisi ödemeleri internet aracılığıyla da yapılabiliyor. İşte Emlak Vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar.

2021 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR, SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi tek seferde ödenebileceği gibi iki taksitte de ödenecek. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih 31 Mayıs olacak. İkinci taksitleri kasım ayında ödenen emlak vergisi, banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden ödenecek. Emlak vergisi için ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor.

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi borç ödeme işlemlerini farklı şekillerde yapabilirsiniz. Eğer internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız mülkün bağlı olduğu belediyeye başvurarak ödemenizi doğrudan belediyeye yapabilirsiniz. Emlak vergisi ödeme banka şubelerinden de yapılabilir.

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir.

VERGİ BORCU İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR?

Vergi borcunuzu internetten ödemek istiyorsanız, e-Devlet ve İnternet Vergi Dairesi'nde yer alan 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bölümünden vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan ve gerekli alanları doldurduktan sonra vergi borcunuzu anlaşmalı bankaların banka kartları, kredi kartı, banka hesabından havale yöntemleri ile ödeyebilirsiniz.

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 3 farklı seçenek bulunuyor:

1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapabileceğiniz alanlar arasında yer alıyor.

3- E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.

Platformdaki “İnternet Vergi Dairesi” sekmesinden emlak verginizi de görüntüleyebilirsiniz.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF TUTULUYOR?

Emlak vergisinden bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf tutulur.

Ayrıca brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da vergiden muaf. Buna rağmen ödeyenler ise 5 yıla kadar geri ödeme alabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!