2010 Kia'nın yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2010 Kianın yılı olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2010 11:08

Kia yeni modeller ve kampanyalarla en az yüzde 30 büyüyecek.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE KIA MODELLERÄ° - FOTO GALERÄ°

ANADOLU Grubu bünyesindeki Çelik Motor, 2010'da 50'inci yılını kutluyor. Kia'nın Türkiye distribütörü olan Çelik Motor'un Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, 2009 yılında model eskimesi nedeniyle satışlarının bir miktar düştüğünü belirterek, "2010 yılında ise hem yepyeni modeller hem de 50'nci yılımıza özel cazip kampanyalarla en az yüzde 30 büyüyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu. Â

KORELİ Kia'nın Türkiye distribütörü Çelik Motor, 50'inci kuruluş yıldönümünde hedeflerini yükseltti. Anadolu Grubu'nun bünyesinde yer alan Çelik Motor'un Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, 2009 yılında model eskimesi nedeniyle satışlarının bir miktar düştüğünü belirterek, 2010 yılında yepyeni modeller ve uygulayacakları cazip kampanyalarla satışlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Gündüz, "Bunun bir sonucu olarak da 2010 yılında binek araçlarda pazar payımızı en az yüzde 30 artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

/images/100/0x0/5641f28af018fb2f2cd40d05


Ä°ki ayda yüzde 19 büyüdük Â

Çelik Motor'un sahip olduğu markaların oluşturduğu sinerjiden faydalanarak tüm yıl boyunca birbirini destekleyen farklı kampanyalar uygulayacaklarını kaydeden Gündüz şöyle konuştu: "Çelik Motor'un 50'inci yılını kutladığımız 2010 yılında Ocak ayından itibaren farklı kampanyalar uyguluyoruz. Pazardaki pek çok markanın kaçınılmaz olarak fiyat artırımına gittiği bu aylarda, özellikle binek modellerimizde uyguladığımız kampanyalarımız ile Ocak-Şubat döneminde satışlarımızı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19 oranında artırarak yıla iyi bir başlangıç yaptık."

Fiyatlar Aralık'tan düşük

Mart ayında da binek modellerine cazip fiyat avantajları sunduklarını kaydeden Gündüz, 3 kapı procee'd, 5 kapı cee'd hatchback ve cee'd Sportywagon'dan oluşan cee'd ailesinin Aralık ayından da düşük fiyatlarla tüketiciyle buluştuğunu söyledi. Gündüz, "Kampanya kapsamında Kia cee'd hatchback modeli 29 bin 980 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 2009 yılında yenilenen C segmentteki başarılı sedan modelimiz Cerato ise Mart ayı boyunca 29 bin 980 TL'den, B segment Rio modelimiz ise 20 bin 990 TL'den başlayan son derece rekabetçi fiyatlarla satışa sunuluyor. Mart ayı boyunca ayrıca, K2500 ve K2700 hafif ticari modellerimiz ise 2 bin 500 TL'ye varan indirimle, 23 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla tükeciyle buluşuyor" açıklamasını yaptı. Gündüz, yeni Cerato'nun yenilikçi stili, sunduğu yakıt ekonomisi, geniş iç hacmi, yaşattığı sürüş keyfi, teknolojisi, güvenliği ile bir C segment otomobilin sunabileceğinden çok daha fazlasını vaadettiğini de kaydetti.

Tüm modeller yenileniyor

Gündüz, 2010 yılının Kia markası için çok önemli bir yıl olacağını belirterek şunları söyledi: "2010 yılı Kia markası için de önemli bir yıl olacak. Lokomotif modellerimiz olan Sorento ve Sportage'larımız 2010 yılında yenilenecek. Yeni Sorento ve Sportage modellerimiz ile SUV segmentinde iddiamızı devam ettirereceğiz. 2004 2008 yıllarında SUV sınıfının değişmez lideri olan Kia Sorento, Nisan ayında yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla pazardaki yerini alacak. "

Haberin Devamı

Türkiye'nin en eski otomotiv şirketi

/images/100/0x0/5641f28af018fb2f2cd40d07

Haberin Devamı

2010 yılında 50'inci yılını kutlayacak olan Çelik Motor, isim ve yapısını değiştirmeden aralıksız olarak ve sadece otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Türkiye'deki en eski şirket ünvanını başarıyla taşıyor. Kia, Lada, Cooper ve Avon Lastikleri, Çelik Motor Filo ve Çelik Motor LPG dönüşüm sistemleri olmak üzere toplam 6 farklı markasıyla, her geçen yıl gücünü ve itibarını artıran Çelik Motor, 2010 yılında da atılımlarını sürdürecek. Anadolu Grubu'nun en köklü kuruluşlarından olan Çelik Motor, 26 Şubat 1960 tarihinde limited şirket olarak kurulmuş, 14 Mayıs 1970 tarihinde anonim şirket olmuştur. Anadolu Grubu'nun ilk şirketi olan Çelik Motor, kurulduğu günden bu yana Türk otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden biri olmuş, ülke ekonomisinin en sıkıntılı dönemlerinde bile uyguladığı farklı stratejileriyle satışlarını ve başarısını sürdürmüştür.

Haberin Devamı

Filo Kiralama'da atılım yapıp parkı büyüteceğiz

ÇELİK Motor Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, 2010 yılında bir diğer önemli atılımı ise Çelik Motor Filo Kiralama'da gerçekleştireceklerini belirterek, "Kurulduğu ilk günden bu yana sektörün öncülerinden olan ve ilk 8 marka içinde yer alan Çelik Motor Filo Kiralama, sadece kendi grubuna ait markaları değil, pazarda talep gören tüm markaları da kiralayarak, 2010 yılında 6 bin adet olan araç parkını yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor" diye konuştu. Çelik Motor Filo Kiralama'nın yüzde 99 gibi son derece yüksek bir müşteri sadakati oranına sahip olduğunu kaydeden Gündüz, Vestel, Linens, Pınar, Eti, Dyo, Zorlu Enerji, CocaCola, Efes Pilsen, Avis gibi çok geniş ve farklı sektörlere hizmet verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

5 yıldızlı yeni Sorento liderlik için geliyor

/images/100/0x0/5641f28bf018fb2f2cd40d09

ÇELİK Motor'un 2010 yılında Türkiye'de en büyük kozu 5 yıl üst üste 4x4 segmentinde en çok satan ünvanını başarıyla taşıyan modeli Sorento'nun tamamen yenilenmiş olması. 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılında Türkiye'de SUV segmentinin lideri olan Kia Sorento, 2002 yılı Eylül ayında başladığı Türkiye macerasında 17 bini aşan bir araç parkıyla ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı. Kia Sorento, Nisan ayında, yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla pazardaki yerini alacak.
Gücü 27 beygir artmış

Yeni Kia Sorento'nun geliştirilmiş motoru, son derece güçlü bir performans sunuyor. Yeni nesil 2.2 litre CRDI sistemi, 197 beygir güç 2500 rpm'de 435 Nm tork üretiyor. Kullanılan yeni tip CRDI sistemi sayesinde ayrıca, çok düşük bir yakıt tüketimi de sağlanıyor. Yeni Kia Sorento'nun motor hacmi, eski modele göre küçülmesine rağmen, gücü 27 beygir artırılmış. Yeni nesil CRDI sistemi ve geliştirilmiş motor yapısı sayesinde 100 kilometrede şehir dışı 6.2 litre gibi sınıfında lider bir yakıt tüketim değerine sahip olan Yeni Kia Sorento, yüksek motor gücü ve torku sayesinde 0-100 km/h hıza 10.2 saniyede çıkıyor.

EuroNCAP'ten 5 yıldız

Artırılmış güvenlik özellikleri ile Yeni Kia Sorento, Euro NCAP tarafından yapılan çarpışma testleri sonucunda rakipleri arasından en yüksek puanları elde ederek 5 yıldız aldı. Yeni Kia Sorento'da 'Tork on Demand' prensibi ile çalışan Manyetik Kavramalı 4 Tekerlekten Çekiş sistemi (4 WD), aracın hızı 40 kilometreye ulaşıncaya kadar devrede kalıp bu hızın üstünde devreden çıkıyor. Ayrıca araç 4 WD konumunda değilken bile aracın herhangi bir tekerleğinin patinaja düşmesi durumunda, 4 WD sistemi otomatik olarak devreye de giriyor.

Güvenlik geliştirilmiş

/images/100/0x0/5641f28bf018fb2f2cd40d0b


Motor gücü ve performans özelliklerinin yanı sıra Yeni Kia Sorento'da aktif güvenlik sistemi de oldukça geliştirilmiş. Araçtaki Elektronik Stability Kontrol Sitemi (ESC) ile MDPS sistemi (Elektrik Takviyeli Direksiyon Sistemi) CAN network hattıyla birleştirilmiş olup, ESC sistemine ROP (Takla Önleme Sistemi), DBC (Yokuş İniş Fren Kontrol) ve HAC (Eğim Kalkış Destek) sistemleri de eklenerek aracın sürüş güvenliği ve konforu artırılmış.

Geliştirilmiş Klima yapısı

Yeni Kia Sorento, eski modele göre 9.5 santimetre daha uzun. Bagaj hacmi ise önceki modele göre 137 litre artırılmış. (1047 litre). Yeni Sorento'da kullanılan, 'Geliştirilmiş Klima Yapısı' (İyonizer teknolojili, koku ve küf önleyici klima sistemi) Kia araçlarında ilk kez kullanılan bir teknoloji. Ayrıca yeni modelimizde kullanılan Panoramik Sunroof sayesinde iç mekanda ferahlık hissi artırılmış. Yeni Kia Sorento tüm bu geliştirilmiş özellikleri, farklı ve dinamik tasarımı ile Türkiye'de SUV pazarının lider oyuncusu olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Yeni Kia Sportage Haziran'da Türkiye'de

/images/100/0x0/5641f28bf018fb2f2cd40d0d

ÇELİK Motor'un 2010 yılına ilişkin yeniliklerinden biri de yeni Sportage modeli. Dünya lansmanı Uluslararası Cenevere Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen yeni Kia Sportage, markanın tamamen yenilenen tasarım anlayışının en son temsilcisi oldu. Yeni Sportage, hakim sürüş pozisyonu, artırılmış güvenlik donanımları ve yerden yükseklik gibi SUV araçlar için anahtar özelliklerin başarılı bir kombinasyonunu gösterişli ve modern tasarımıyla birleştirerek sunuyor. Bir önceki nesil Kia Sportage'dan daha uzun, daha alçak ve daha geniş olan Yeni Sportage, sürücü ve yolcuları için daha fazla yaşam alanı ve daha fazla bagaj hacmi sunarken, daha uzun aks mesafesi sonucunda geliştirilmiş sürüş keyfi de vadediyor. Yeni Kia Sportage ülkemizde, 2010 yılı Haziran ayında 2.0 lt. 4x4 otomatik dizel motor seçeneği ile , sonraki aylarda ise 1.6 lt. benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak.

Kia'nın en yeni üyesi Venga, ikinci Avrupalı

ÇELİK Motor'un 2010 yılı için satışa sunmayı planladığı bir diğer yeni modeli ise Kia Venga. Çelik Motor Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, "Bu araç bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Venga bizim için yepyeni bir araç. Kia ürün gamının en yeni üyesi olan Venga, Kia'nın tamamen Avrupalı tüketiciler için Avrupa'da ürettiği cee'd'ten sonra ikinci modeli. Kia'nın Avrupalı yüzünün ikinci temsilcisi. B MPV olarak niteliyebileceğimiz bu araç, ferah iç yapısı, geniş diz mesafesi ve yeterli bagaj hacmiyle, özellikle yeni evli çiftlere ve genç ailelere hitap edecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!