20 geziyle 350 milyon dolarlık ihracat

Güncelleme Tarihi:

20 geziyle 350 milyon dolarlık ihracat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Düzenlenen dış gezi ve fuarlarla, Türkiye'nin ihracat tutarının artırılmasında önemli başarılar sağlandığı belirtildi. Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Fuarlar Daire Başkanı Özkan Aydın, 1995 yılından bu yana 4 yıllık zaman diliminde yurtdışına 20 ayrı dış ticaret gezisi düzenlendiğini bildirdi. Türkiye'nin önümüzdeki yıl 71 ulusal fuara katılacağını da vurgulayan Özkan, 1995 yılından bu yana düzenlenen dış gezilerde yapılan ihracat bağlantıları toplamının, 1998 sonu itibariyle 350 milyon doları bulduğunu söyledi.

Özkan, söz konusu dönemde Çin, Rusya, Ukranya, Özbekistan, Kazakistan, Endonazya, Malezya, İsrail, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Mısır gibi ülkelere toplam 20 ticaret heyeti gezisi düzenlediklerini ifade ederek, heyetlere katılan firmaları vergi numaralarından izlediklerini ve ne kadar ihracat yaptıklarını kaydettiklerine işaret etti. Önümüzdeki yıl da, ticaret heyeti programları olduğunu belirten Aydın, kasım ayında Ajantin, Breziyla ve Latin Amerika'ya gezi planlandığını, Şangay ve Honkong, Pakistan, Hindistan, Tunus ve Cezayir'e de geziler olabileceğini ifade etti.

ALIM HEYETLERİ

İhracatın artırılması için, Türkiye'ye alım heyetlerinin de geldiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

‘‘Alım heyetlerine, büyük mağazalar zincirlerini ve katalogla satış yapan firmaları davet ediyoruz. Örneğin ünlü Quelle firması bu çerçevede gelecek. Geçtiğimiz aylarda ülkemize gelen İsveçlerin Volvo firması ocak ayında yeniden ziyarette bulunacak, Volvo grubu, firmalarımızı üç gruba ayırmış bu plana göre görüşmeler yapacaklar.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!