2 milyar dolarlık dönüşüm planı

Güncelleme Tarihi:

2 milyar dolarlık dönüşüm planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 23:40

BAŞARAN İnşaat ilk projesi ‘Mina Towers’ı İstanbul Fikirtepe’de hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Ön talep toplanan ve ekimde satışa sunulması beklenen kentsel dönüşüm projesinde 1500 konut yer alacağını belirten Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, “İlk projemizde 300 bin metrekare inşaat alanı var. Fikirtepe’de yeni projelerimiz de olacak. Kızımın adını verdiğim ilk projenin değeri yaklaşık 700 milyon dolar. Toplamda ise 2 milyar dolar değere sahip 4 bin konut hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 26 bin metrekarelik arazi üzerinde 6 blok halinde hayata geçecek projede 95 adet ticari birim de yer alıyor. Projedeki evlerin metrekare satış fiyatı ise 7 bin 400 lira.

DÖNÜŞÜMÜN MAFYASI
İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok tartışılan bölgesi olan Fikirtepe’de hak sahipleri ile müteahhitler arasındaki anlaşma sürecinin zorluğuna dikkat çeken Başaran, “İlk projede yaklaşık 800 hak sahibi var. Hak sahipleri ile yüzde 56 oran onların, yüzde 44 bizim olacak şekilde anlaştık. Bu süreçte tansiyon hastası oldum. ‘Tamam imza atarım’ diyen vatandaş ertesi gün ‘benim banka borcumu kapat, biraz daha para ver’ gibi haksız ve anlaşılması güç taleplerde bulundu. Biz insanları evlerinden çıkardığımız için kimse mağdur olmasın diye fazla isteyene de ödeme yaptık. 2 aile yüzünden zaman kaybettik ve 2 yılda tüm hak sahiplerine 18 milyon kira yardımı yaptık. Proje bitene kadar bir o kadar daha kira yardımı yapılır. Maalesef dönüşümde bazı kişiler bu işin mafyası oldu” dedi.

Mina Towers Mimar Eren Talu imzası taşıyor. İç mimari ise Hüseyin Başaran’ın da eşi olan Beril Başaran’a ait. Fikirtepe’nin yeni ve modern bir şehir olma yolunda ilerlediğini söyleyen Eren Talu, imar mevzuatını da eleştirdi. Yeni konutlarda balkonlara yer verilmemesine değinen Talu, “Belediyeler maalesef balkonlara karşı. Mevzuatlar yüzünden her daireye balkon yapılamıyor. Önemli bir yaşam alanını ıskalıyoruz” diye konuştu. Hüseyin Başaran da balkon alanlarının emsal alana dahil edildiği için şirketlerce tercih edilmediğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!