2 bin üyeli KİAŞ yöneticilerine dava

Güncelleme Tarihi:

2 bin üyeli KİAŞ yöneticilerine dava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 16:05

BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, iki bin üyesi bulunan İstanbul Kuyumcukent İşletme A.Ş’nin (KİAŞ) bazı yöneticileri hakkında “Özel belgede sahtecilik ve tehdit” suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

Soruşturma, KİAŞ Yönetim Kurulu üyesi Veli Üzen’in savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılmıştı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık 15 Temmuz 2015 tarihinde hazırladığı iddianamesinde, özetle şu suçlamalara şöyle yer verdi:

BİZE UYMAZSAN KULP TAKARIZ
“Nevzat Sudaş (KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı), Selami Tütüncüoğlu’nun (Bapkan vekili), Abdullah Deniz (Başkan vekili), müştekinin yönetim kurulu üyesi olarak katılıp muhalef şerhi vererek imzalamış olduğu yönetim kurulu kararlarını, sanki kararlara iştirak etmemiş, muhalefette bulunmamış ve imzalamamış gibi gözüken kararlarla değiştirmek. Ayrıca, kendilerini ikaz eden müştekiye, ‘olacaklardan sorumlu olan sensin, başına geleceklere katlanacaksın, burada biz çoğunluğuz bize uyacaksın, yoksa sana kulp takarız adını temizliyemezsin’ diyerek, üzerlerine yüklenen suçları işledikleri anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

SAHTE EVRAK DÜZENLENİYOR
İfadeleri alınan şüpheliler suçlamaları reddettiler. Yönetim Kurulu üyesi Kuyumcu Veli Üzen, dilekçesinde şu iddialara bulunmuştu: “Şüpheliler aşağıda sıralandığı şekli ile birden fazla kez yasaya açık aykırı eylemler içerisine girmişlerdir. Ben KİAŞ’a yönetici seçildiğim günden bu yana her hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantılarının tamamına katıldım. Tüm bu toplantılarda görüş bildirip oy kullandım. Şüpheliler ile Nisan 2013 tarihinden sonra aramızda açık fikri çelişkiler meydana geldi. Ben sürekli usul ve yasadan bahsettikçe şüpheliler keyfi uygulamalarının dozajını artırdı."

KARARLAR ŞAHSIMDAN GİZLENİYOR
Kararlara şirkette görevli olmayan başka kişiler tarafından müdahale edilerek genel müdür tarafından değiştirildiği başka yönetim kurulu üyelerinin de şikâyetine konu olmaktadır. Bu nedenle hangi konularda, hangi kararların alındığı tarafımdan bilinmemektedir. Yönetim Kurulu toplantılarına katılmış olmama rağmen karşı oylarım ve muhalefet şerhlerim görünmediği için ortaya çıkabilecek hukuka aykırı durumlardan dolayı maddi hukuk ve ceza hukuku boyutunda sorumlu olacağım hatırdan çıkmamalıdır. Resmi evrak olan Yönetim Kurulu Kararları üzerinde yapılan açık tahrifatlar resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!