2 bin 500 genç, YGA Zirvesi’nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 genç, YGA Zirvesi’nde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 08:30

YOUNG Guru Academy (YGA) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen YGA Zirvesi’nde, 30 bin başvuru arasından seçilen 2 bin 500 lise ve üniversite öğrencisi bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toplumsal sorunlara teknoloji temelli çözümler getiren YGA’lılar, zirvede, geleceğin lider adaylarına, sıra dışı başarı hikayeleriyle ilham verdi. Öğrenciler zirvede, Harvard’dan Mehmet Toner, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener gibi YGA Hayal Ortakları ile tanışma fırsatı yakaladılar. Zirvenin en dikkat çeken projesi ise Millî Eğitim Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen ‘Anadolu’ya Bilim Seferberliği’ oldu.

AKIL VE KALP VAR

YGA Zirvesi için Amerika’dan gelen Prof. Mehmet Toner, şöyle konuştu: “YGA’lı gençler çift kanatlı; bir kanatlarında akıl yani bilim ve teknoloji, diğer kanatlarında kalp yani vicdanlı hayalleri var. Akıl ve kalbi birleştirerek sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine de umutla bakmamı sağlıyorlar. Yeni projelerini Amerika, İngiltere, İtalya’dan sonra şimdi de Uzak Doğuya götürüyorlar.” Gençlerle ilham veren hikayelerini paylaşan bir diğer YGA Hayal Ortağı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise “YGA benim sosyal inovasyona bakış açımı değiştirdi. En son teknolojileri kaldıraç olarak kullanarak etkisi yüksek sosyal inovasyonlar üretiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

YAPAY ZEKâ ‘BİLİM SETİ’

Zirvede dünyanın ilk yapay zekâ bilim setinin de lansmanı yapıldı. Çocuklara deneyerek öğrenme ve bilimin özünü anlama imkânı sunan YGA Bilim Setlerinin en yenisi Yapay Zekâ Bilim Seti katılımcılarla paylaşıldı. YGA Hayal Ortağı Turkcell CIO Serkan Öztürk, “Dünyanın ilk yapay zekâ destekli bilim setlerini YGA’lı mühendislerle birlikte geliştirdik ve ürettik. Çocuklarımıza yapay zeka teknolojisini erken yaşta öğreterek, teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!