2.2 trilyon doları temsil eden Factors Chain’e Türk başkan

Güncelleme Tarihi:

2.2 trilyon doları temsil eden Factors Chain’e Türk başkan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

Bünyesinde 68 ülkeden 254 faktoring şirketini barındıran Factors Chain International (FCI) Başkanlığına, TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar seçildi.

Büyüklüğü 2.2 trilyon doları aşan dünya faktoring sektörünün başkanlığını iki yıl üstlenecek olan Çağatay Baydar, “Bir Türk yönetici olarak dünyanın en büyük faktoring şirketlerini çatısı altında toplayan ve sektörün en üst kuruluşunun başına geçmekten gurur duyuyorum. Çok prestijli bir görev. Türkiye bu sektörde önemli bir basamak atlamış oldu. Bu başarıda Türk faktoring şirketlerinin de büyük payı oldu. FCI Eğitim Direktörü de bir Türk arkadaşımız oldu” dedi.
Türkiye’de büyüyor
Çağatay Baydar, iki yıl üst üste FCI’da başkan yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra bu göreve oybirliğine yakın bir sonuçla seçildiğini belirterek, sektörün Türkiye’de 2010 sonu itibariyle yaklaşık 50 milyar dolar civarında olan cirosunu iki-üç yıl içinde 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Baydar, şöyle devam etti: “Faktoringin henüz hiç giremediği bir dizi dünya bölgesi var. Bunların başında Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ülkeleri, Irak, Afrika kıtasındaki ülkeler geliyor. Türkiye de bu pazarlara yeni yeni ihracat yapıyor. Bir anlamda ihracatta yaşanan eksen kaymasına göre biz de Türk şirketleri olarak buralarda faktoring şirketlerinin kurulmasını amaçlıyoruz. Kapsama alanı genişledikçe bu hem uluslararası faktoring sektörü hem de Türkiye için önemli bir gelişme olacak.”
Yedinci sıradayız
Türkiye’de faktoring sektörünün BDDK’nın denetiminde faaliyet gösterdiğini ifade eden Baydar,  2010 verileriyle faktoring cirosunun yaklaşık 76 milyar TL olduğunu belirterek, faktoringin GSYİH’ya oranında dünyada yüzde 7 ile 7’nci sırada olduğunu kaydetti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!