18 peruklu ’Ponzi’ Arzu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

18 peruklu ’Ponzi’ Arzu tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 11:48

BURSA’da, peruk takarak kılık değiştiren ve çok sayıda kişiyi 13 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 38 yaşındaki Arzu M., 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. 'Ponzi' adı verilen yöntemle 60’a yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen M.’nin değişik peruklarla kılıktan kılığa girdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında yer aldı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin savcılıktan alınan izin sonrası başlattığı soruşturma ardından, İzmir ve İstanbul illerinde de çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Arzu M., Mustafakemalpaşa İlçesi’nde yakalandı. ’Saadet zinciri’ benzeri olduğu söylenen ’Ponzi’ adı verilen sistem ile 60'a yakın kişiyi 13 milyon lira para dolandırdığı öne sürülen Arzu M.’nin üzerinde sahte kimlik ve ehliyet ile her dolandırıcılık sonrası kullandığı 18 adet farklı peruk ile döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

18 peruklu ’Ponzi’ Arzu tutuklandı

18 peruklu ’Ponzi’ Arzu tutuklandı

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulaması yapılan Arzu M., ifadesi alındıktan sonra ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan çıkarıldığı tutuklandı. M.’nin değişik peruklarla kılıktan kılığa girdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında yer aldığı görüldü.

 

 

BAKMADAN GEÇME!