150 milyon sterlinlik yatırım planımız var

Güncelleme Tarihi:

150 milyon sterlinlik yatırım planımız var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 00:00

Tesco Kipa üst yöneticisi Steve Hammett, 2007 yılında 150 milyon sterlin tutarında yatırım planladıklarını belirtti. Tesco Kipa’nın iftar yemeğinde konuşan Hammett, 2006 yılında yapılan yatırımlarla hipermarket sayısını 12’ye çıkardıklarını söyledi.

Gelecek hafta Bornova’daki ikinci mağazayı, ardından Konya’daki ikinci ve Uşak’taki ilk mağazalarını açacaklarını dile getiren Hammett, "Geçen yıllarda yaptığımız toplantılarda her yıl en az 100 milyon sterlin yatırım planladığımızı belirtmiştik. 2007 yılında bu rakam 150 milyon sterlini bulacak. Yeni yatırım bölgeleri 6-8 hafta içinde belli olacak. Mağaza satın alma yerine organik büyümeyi tercih ediyoruz. İstanbul’da doğru bir yer bulduğumuz zaman mağaza açacağız" dedi.

YABANCI İLGİSİ SÜRÜYOR:

Hammett, sektöre yabancı yatırımcının ilgisinin devam ettiği ve gelecekte rekabetin yeniden şekillenebileceği belirtilerek yöneltilen bir soruya "Rekabet ne kadar güçlü olursa müşteriye o kadar faydası olur. Biz rekabetten memnunuz. Rekabet sayesinde hızla büyüyoruz. Sektöre girebilecek yeni bir rakip bizden daha iyi olmak zorunda" diye cevap verdi. Öte yandan Kipa Tesco Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Ertan, şirketin 1 Kasım 2003 tarihinde Tesco grubuna satışı sonrası gerçekleşen ortaklığın, yapılan anlaşmaya göre 1 ay sonra tamamlanacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!