150 milyon dolarlık ‘sağlık’

Güncelleme Tarihi:

150 milyon  dolarlık  ‘sağlık’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 22:40

Yaklaşık 18 yıldır yükseköğretim hizmeti veren Okan Üniversitesi son 3 yılda sağlık alanına 150 milyon dolar yatırım yaptı. 2016 Kasım’da Tuzla’da 250 yatak kapasiteli hastanenin açılışını gerçekleştiren Okan Üniversitesi, eylül ayında yine Tuzla’da bir diş hastanesinin açılışını yapacak.

Haberin Devamı

OKAN Üniversitesi son 3 yılda sağlık alanına 150 milyon dolarlık yatırım yaptı. 2016 Kasım’da 50 bin metrekare kapalı alana sahip Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni açtıklarını ifade eden Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, eylül ayında ise yine Tuzla’da bir diş hastanesi daha açacaklarını kaydetti. 4 yıl önce Tıp ve Dış Hekimliği Fakültelerini açtıklarını dile getiren Bekir Okan, “700 metrekarelik alana kurulu Hastane Simülasyon Merkezimiz de var. 2014’te ise Mecidiyeköy’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni açmıştık” dedi.

Tuzla’daki hastanede 250 yatak kapasitesi, 10 ameliyathane, 47 erişkin yoğun bakım ünitesi, IVF ünitesi, invaziv radyoloji ünitesi, poliklinikler ve kliniklerin yer aldığını söyleyen Bekir Okan, “Okan Üniversitesi, hastaneleri ile öğrencilerine pratik sağlarken, mezunlarına da iş imkânı sunuyor. Hastanede 500 çalışanımız var ve bunların 70’i bizim üniversitelerimizden mezun” diye konuştu. Yeni açılacak diş hastanesinin son teknoloji alt yapıya sahip olduğunu, 8 bin metrekare kapalı alanda 107 ünite ile hizmet vereceğin belirten Bekir Okan, hastanenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

MİAMİ’DE HASTANE

Bu hastanelerden sonra yakın zamanda yeni bir hastane açmayacaklarını belirten Bekir Okan, “Bu hastanelerimizi önce tam anlamıyla oturtmak istiyoruz. Ondan sonra yeni bir hastane açmayı düşüneceğiz. Miami’de bir üniversitemiz var. Belki orada da bir hastane açabiliriz” ifadelerini kullandı.

İŞADAMLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

TÜRKİYE’de sanayi ve üniversite işbirliğinin tam olarak sağlanması gerektiğine dikkat çeken Bekir Okan şunları söyledi: “Bu olmazsa olmazlar arasındadır. Biz 1 ton çimentoyu 60 dolara ihraç ederken, 200 gram telefonu 700 dolara satıyorlar. Bunun sağlanması gerekiyor. Biz üniversite olarak bu işe eğildik. Ben de bir sanayici olduğum için sanayici dostlarımla sürekli işbirliği halindeyiz. İş adamları ve yöneticileri öğrencilerle buluşturuyoruz. Tecrübelerini öğrencilere aktarmalarını istiyoruz. Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Muhtar Kent, Asım Kocabıyık, Hamdi Akın ve Nazif Zorlu gibi birçok isim öğrencilerimizle bir araya geldi. Ayrıca üniversite olarak öğrencilere çok ciddi staj imkanları da sunuyoruz.”

Haberin Devamı

YABANCI ÖĞRENCİDE DÜŞÜŞ VAR

ÜNİVERSİTELERİ hakkında da bilgi veren Bekir Okan, “25 öğrencimiz var. Yabancı öğrencilere de hizmet veriyoruz. Ancak Türkiye’nin yaşadığı problemlerden dolayı yabancı öğrenci sayısında bir düşüş yaşanıyor. 2015’ten sonra bu düşüş başladı. Bir yabancı öğrenci seçtiği bölüme göre 10 bin ile 20 bin dolar arasında yıllık ücret ödüyor. Türkiye’de harcadığı para 4-5 yılda ortalama 100-120 bin doları bulabiliyor” diye konuştu. Yeni bir Okan Koleji’nin de açılacağı bilgisini veren Okan, “Tuzla’da bir Okan Kolejimiz var. Ataşehir’de de bir tane açacağız. Şu anda inşası devam ediyor. 2018-2019’da eğitime başlanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!