15 yaşında ‘4D’ atağı

Güncelleme Tarihi:

15 yaşında ‘4D’ atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:12

2000’de kurulan ve 278 mağazası ile tüketicilere hizmet veren teknoloji perakendecisi TeknoSA, 2016’yı Derinleşme, Dönüşüm, Dayanışma ve Deneyim (4D) Yılı olarak belirledi. Şirket bu stratejiyle 2016 yılında mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50 büyüme hedefliyor.

Haberin Devamı

SABANCI Grubu çatısı altında yer alan teknoloji perakendecisi TeknoSA, İzmir’deki ilk mağazasıyla başladığı yolcuğunda 15. yılını doldurdu. Toplamda 1 milyar TL altyapı ve marka yatırımı yapan TeknoSA, mağazalarında 20 milyar TL değerinde 130 milyon adet teknoloji ürününü tüketicilerin beğenisine sundu. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan 15 yıllık dönemi değerlendirmek ve önümüzdeki yıllardaki stratejilerini oluşturan ‘4D’ açılımını anlattı.

1000 yeni istihdam

TeknoSA’nın sadece Sabancı Topluluğu’nun değil Türkiye’nin de gururu olduğunu söyleyen Dinçer, “15 yılda mağazalarımızda ve dijital platformlarımızda 1.5 milyar ziyaretçi ağırladık. Türkiye’de herkesin hayatına teknoloji ile dokunduk ve dokunmaya devam edeceğiz. Bu hikaye, TeknoSA’nın uluslararası rakipleri için de öğretici oldu. Dünya devlerinin TeknoSA’nın başarısından esinlenerek iş modellerini ‘TeknoSA Modeli’ne dönüştürdüklerini görüyoruz” dedi.
2016’da mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini belirten Gürcan, mağaza sayısını 315’e çıkartacaklarını ve 1000 yeni istihdam alacaklarını kaydetti. Gürcan, 40 milyon TL yatırım yapmayı da planladıklarını söyleyerek “Bu yıl 4 boyutlu büyüme stratejimiz var ve 2016’yı ‘4D yılı’ olarak tanımladık. 4D’nin açılımı da Derinleşme, Dönüşüm, Dayanışma ve Deneyim. Tüm süreçlerimizde, teknoloji yatırımlarımızda ve iş süreçlerimizde derinleşeceğimiz, dijitalleşme ve dijital dönüşüme ağırlık vereceğimiz yıl bizi bekliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kliksa zarar ettirdi

DİNÇER, şirketin 2015 yılında yazdığı 95 milyon liralık zararda iştirakleri Kliksa’daki strateji değişikliğine bağlı muhasebe tekniğinin etkili olduğunu belirterek, Teknosa’nın bu yıl ilk çeyrekte yeniden kâra dönmesini beklediklerini söyledi. TeknoSA’nın operasyonel olarak kârlı olduğunu belirten Dinçer, ”Benim beklentim ilk çeyrekte TeknoSA kâr açıklamış olacaktır” dedi. TeknoSA 2016’da 3.3 milyar TL konsolide gelir, yüzde 3.5 FAVÖK marjı hedefliyor.

Haberin Devamı

İran’ı etüt ediyor

DAHA önce yurtdışına açılma planları olan TeknoSA, ambargonun kaltığı İran pazarını etüd etmeye başladı. Dinçer şunları söyledi: “Önceliğimiz Türkiye pazarı. İran’ın Türkiye için yarattığı büyük potansiyelin farkındayız. Şu anda perakende yatırımı için erken. Ancak etüd ediyoruz ve edeceğiz. Somut bir çalışma yok. Sabancı olarak İran’ı değerlendireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!