Komşu yeni tedbirler aldı Papandreu’nun maaşı dondu

Güncelleme Tarihi:

Komşu yeni tedbirler aldı Papandreu’nun maaşı dondu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

Yunanistan’da Başbakan Yorgo Papandreu, kemer sıkma politikasına kendi maaşından başladı.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu toplantısında, Başbakan, Bakan ve bakanlıklardaki genel sekreterlerin maaşlarının dondurulması, maaş dışında yapılan ek ödeneklerin ise yüzde 10 azaltılması kararlaştırıldı. Kurul’un aldığı diğer kararlar şunlar:
KİT başkan ve yönetim kurulu üyelerinin maaşlarında tavan, bakanlık genel sekerterlerinin maaşı  esas alınaak belirlenecek.
 Hiçbir devlet kuruluşunda bonus ödenmeyecek.
2000 Euro’nun üzerindeki memur maaşları dondurulacak, ek ödemeler yüzde 10 indirilecek.
Devlette ek mesai saatleri yüzde 30 azaltılacak.
2000 Euro’nun altındak emekli maaşlarında 2010 yılında yüzde 1.5 zam yapılacak.
Sağlık, eğitim bakanlıkları personeli ile polis teşkilatı dışında devlete hiçbir memur alınmayacak.
Büyük tepkilere yol açması beklenen emeklilik yasası çerçevesinde 65 yaşından küçük kimse emekli olamayacak. Yaş haddi 67’ye kadar çıkabilecek.
İmtiyazlı emekliliklere son verilecek. Emekli maaşlarına da çalışanlar gibi 1500 Euro’nun üzerinde olması durumunda bu yıl zam yapılmayacak.Tabanın gerektiğinde 1000 Euro’ya kadar indirilebileceği söyleniyor.
Bugün hayat duracak
Ülkede sıkılan kemerler toplumsal tepkiye de neden oluyor. Grev dalgası giderek yayılıyor. İki büyük sendikadan birisi olan memurlar sendikası (ADEDY) hem maaşların dondurulması hem de parlamentoya sunulan yeni emeklilik yasasını protesto için bugün 24 saatlik grev ilan etti. Devlet dairelerinden hastanelere, havalanlarından, toplu ulaşıma kadar birçok alanda hayat felce uğrayacak. Bu arada direnişlerine 25 gündür deÇiftçilerin traktörleriyle 25 gündür sürdürdükleri direniş sayesinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!