Obama: Şirketlerin tiksindiren kârları geri alınacak

Güncelleme Tarihi:

Obama: Şirketlerin tiksindiren kârları geri alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, finansal krizin zirve yaptığı dönemde finansal şirketlerin batmasını önlemek için kullanılan kamu kaynaklarını geri almak için bu şirketlere vergi koymak istediklerini söyledi.

Obama, Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı’nda (TARP) ortaya çıkacağı tahmin edilen 117 milyar dolarlık zararları karşılamak için finansal şirketlerden vergi alınmasıyla ilgili dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “Paramızı geri istiyoruz ve onu alacağız” dedi. Bankacıları büyük kârlar etmekle ve tiksindirici primler almakla eleştiren Obama, “Mevcudiyetlerinin sürmesini Amerikan halkına borçlu olan  şirketlerin bazılarının büyük kârlar ettiği ve tiksindirici primler dağıttığı haberlerini gördüğümde bu amacı başarmaktaki kararlılığım artıyor” diye konuştu.
Obama, şunları söyledi: “Büyük bankalar sorumsuzca davranıp, kısa vadeli kârlar için düşüncesizce risk alıyor ve kendi yarattıkları krize bağlı kalıyor. Amerikan halkına borçlu olanlardan her kuruşu geri almayı taahhüt ediyorum. Amacım Wall Street şirketlerini cezalandırmak değil ancak, gelecekte suistimalleri ve aşırılıkları önlemek.  Wall Street, bu uygulamanın adaletsiz olduğunu iddia ederek feryat ediyor. Bu, kurtarmadan  faydalanan sektörden ziyade, kurtarmanın maliyetine katlanan Amerikan halkı için uygun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!