‘13. Kadir Has Ödülleri’ sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

‘13. Kadir Has Ödülleri’ sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:28

13. Kadir Has “Üstün Başarı Ödülü” kent çalışmaları ve yeni kentsel oluşumlar alanına yaptığı büyük katkılarından dolayı Prof. Dr. Sema Erder’e; “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise yeni kentsel gelişimleri yorumlama hususunda yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla Yrd. Doç. Dr. Tuna Kuyucu’ya verildi.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu hayırsever işadamı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Kadir Has Ödülleri, 22 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Kadir Has Ödülleri’nin bu yılki konusu “Kent Çalışmaları ve Yeni Kentsel Oluşumlar” olarak belirlenmişti.

25 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü alan araştırmalarında kent planında meydana gelen sosyolojik, sosyo-ekonomik hareketleri saptayan, kentsel dönüşümün dinamiklerini irdeleyen, yeni kent oluşumlarını hazırlayan etkenleri sorgulayan çalışmalarıyla ortaya koyduğu ufuk açıcı ve büyük birikimi göz önünde bulundurularak, Prof. Dr. Sema Erder; Değerlendirme Kurulu tarafından “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Değerlendirme Kurulu, “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nün ise oybirliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuna Kuyucu'ya verilmesini kararlaştırdı. Kurul bu kararı alırken Dr. Kuyucu'nun yeni kentsel oluşumlara dönük gelişmeleri gerek İstanbul'daki oluşumları izleyerek gerekse Anadolu kentlerindeki gelişmeleri gözeterek yorumlamasını, bu yeni yapılanmaların ekonomik krizler, hukuk süreçleri ve uygulamalarıyla ilişkilerini kurmasını, kamu mülkiyetinin kullanım yöntemlerini sorgulamasını, çalışmalarını gerek saha analizleri gerekse kuramsal modellemelerle bütünleştirmesini dikkate aldı.

Haberin Devamı

Törendeki konuşmasında bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında ülkeye katkı sağlama noktasında üniversite olarak büyük adımlar attıklarını ifade eden Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Ülkemizin yetiştirdiği saygın ve önde gelen işadamlarından Sayın Kadir Has, henüz hayatta iken sanayi ve ticaret alanındaki başarılarını toplumsal sorumluluk alanına taşıyarak, klasik hayırseverlik tanımına yeni bir boyut kazandırmıştı. Yüksek bir sorumluluk bilinci ve vatan sevgisiyle, yaşadığı toplumun ihtiyaçlarına çözümler üretmek için bıkmadan, yorulmadan çalışmıştı. Bu çerçevede, saygıdeğer eşi Rezan Has Hanımefendi ile birlikte kurdukları vakıf aracılığı ile eğitim, kültür, sağlık, spor gibi toplumun her kesimine dokunan, ihtiyaçlara cevap veren projeler gerçekleştirdiler. Onların bu samimi, fedakar ve vizyoner çabaları hepimiz için kıymetli bir örnek teşkil ediyor. Onlar servetlerini, zamanlarını ve enerjilerini topluma faydalı işlere dönüştürerek hepimizin ortak sevdası olan “vatana” nasıl hizmet edileceğine dair tarihe önemli bir not düştüler” dedi.

BAKMADAN GEÇME!