125 milyon dolarla Divan Asia’yı açtı, sıra Doğu Avrupa’ya geldi

Güncelleme Tarihi:

125 milyon dolarla Divan Asia’yı açtı, sıra Doğu Avrupa’ya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Otomotiv dağıtıcılığıyla tanınan Şahsuvaroğlu Grubu, İstanbul Anadolu Yakası’na 125 milyon dolar yatırımla Divan Otel açtı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Şahsuvaroğlu Grubu’nun otelin işletmesini Divan’a verdiğini vurguladı. Şahsuvaroğlu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise, 231 odalı otelde ilk yıl için yüde 45’lik doluluk hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

KOÇ Holding Turizm Grubu şirketlerinden Divan, Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu’yla beraber İstanbul’daki üçüncü Anadolu Yakası’ndaki ilk otelini 125 milyon dolar yatırımla açtı. Anadolu Yakası’nın en büyük oteli olarak nitelenen Divan İstanbul Asia, 231 odaya sahip. Pendik’teki otel, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yedi kilometre, Formula 1 İstanbul Grand Prix’in yapıldığı İstanbul Park’a 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İşletme teklifi geldi

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Şahsuvaroğlu Grubu’nun, Anadolu Yakası’nda otel yatırım kararı aldığını, onlardan gelen işletme teklifini de kendilerinin kabul ettiğini söyledi. Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu da, 231 oda, 8 süit ve bir başkanlık süiti bulunan tesisin yatırımının 125 milyon doları bulduğunu söyleyerek, “Oteli resmi olarak yeni açtık. Ama kasım ayından beri hizmette. İlk ayda doluluk yüzde 15 oldu. Yılın genelinde ise yüzde 45’lik doluluk hedefimiz var” diye konuştu. Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireyler için 120-160 Euro, executive katlarda ise 340-750 Euro, başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 Euro olduğu bilgisini verdi. Şahsuvaroğlu, 26 yıldır otomotiv sektöründe yer alan bir grup olarak Türkiye’de en hızlı büyüyen sektörlerden şehir otelciliğine yatırım kararı verdiklerini belirterek, şunları anlattı:”Bu amaçla 2006 yılında otelin inşaatına başlandı. Binanın beş bin metrekaresi otel, 13 bin 500 metrekaresi ise plaza olarak tasarlandı. Otelin işletmesi için yerli ve yabancı otel gruplarıyla görüştük. Ancak Divan otelle çalışmaya karar verdik.”

Pendik’te ihtiyaç var

Murat Şahsuvaroğlu, İstanbul Pendik bölgesinde otel ihtiyacı bulunduğunu da kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Rekabet ederken Antalya’daki hataya düşmemek lazım. Çok kaliteli oteller yapıp sadece fiyatla insanları doldurursak kaliteden ve hizmetten ödün veririz. Antalya’daki hataya düşüp burayı da 20-30 Euro’dan pazarlamanın derdine düşersek diğer yatırımcıların da önünü kapamış oluruz ve Anadolu Yakası’nda bu iştah çok hızlı söner.”

Sıra Doğu Avrupa’da

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 97 odalık butik bir otelleri olduğu bilgisini de veren Murat Şahsuvaroğlu, şöyle konuştu: “Doğu Avrupa’da Yugoslavya’dan ayrılan ülkelerde de yatırımlarımız ve araştırmalarımız sürüyor. Buralarda da 90-100 odalı butik oteller yapma peşindeyiz. Budapeşte’deki oteli kendimiz işletiyoruz. Bundan sonra o bölgede açılacak oteli de büyük ihtimal kendimiz işletiriz ama Divan kimliğini Avrupa’ya da taşımayı isteriz.”

Mekan tasarımını Christopher Guy yaptı

DİVAN İstanbul Asia’nın 8 süitini ve genel mekanları tasarlayan tasarımcı Christopher Guy, bu mekanlarda altı aylık bir dönemde hazırlanan 8 konteyner dolusu 650 parça ürünün kullanıldığını belirterek, “Dünyadaki birçok otelin dekorasyonunu gerçekleştirdik. ‘Şeytan Prada Giyer’, ‘Ocean 13’ gibi filmlerde de çalışmalarım oldu. Otel dekorasyonlarında son dönemde eğilim sade ve şık. Klasik tasarımlar fazla ulusal kalıyor. Trend daha çok uluslararası bir atmosferden yana” dedi.

Haberin Devamı

125 milyon dolarla Divan Asia’yı açtı, sıra Doğu Avrupa’ya geldi


Elmadağ Divan’da yenileme sürüyor 2011’de açılacak

İSTANBUL Elmadağ’daki Divan Oteli’ni yeniden inşa etmeye başladıklarını anımsatan Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, otelin 2010 yılı sonunda yapımının biteceğini ve oteli 2011’in ilk ayında açmayı planladıklarını kaydetti. Semahat Arsel, “Elmadağ’daki otelin yenilemesi 50 milyon dolara mal oldu. Otelin önce bir kısmını yenilemeyi düşündük. Ancak daha sonra tamamını yenilemeye karar verdik. Yarım şekilde yenilenmesi daha pahalıya mal olacaktı. Eski otele göre değişiklik için altı kat alta, bir kat da üste çıkabiliyoruz. Bu sınırlar içinde ne yapılırsa onu yapacağız” dedi.

1800 metrekarelik SPA var

İSTANBUL Pendik’te açılan Divan İstanbul Asia, business centre, ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet erişimi, toplantı olanakları, 24 saat oda servisi, restoran ve barlar, merkezi ısıtma ve havalandırma sistemi, sigara içilmez kat, otopark, 1800 metrekarelik alan üzerine kurulu spa ve fitness merkezi, executive katlar ve executive lounge’a sahip. Divan İstanbul Asia’da, yüksek teknolojik sistemlerle donatılmış odaları, iki ‘a la carte’ restoranı, üç barı, 765 metrekare alanda kolonsuz olarak inşa edilen bin kişilik balo salonu, dokuz adet toplantı salonu da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!