125 bin TL’ye nisanda geliyor

Güncelleme Tarihi:

125 bin TL’ye nisanda geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:40

MERCEDES için C Serisi, yollara ilk çıktığı 1982 yılından itibaren ürün yelpazesindeki en önemli modellerin başında geliyor.

Haberin Devamı

125 bin TL’ye nisanda geliyor
Günümüze kadar toplam 8.5 milyon adetlik toplam satışla sınıfında önemli bir paya sahip modelin Türkiye’de atılım yapması motor yelpazesine eklenen 1.6 lt motorla birlikte gerçekleşti. Düşük vergi dilimine giren ve Türkiye pazarı için özel olarak üretilen 1.6 litre (156 beygir) benzinli motorun sunulmasıyla C Serisi satışları adeta patlama yaşadı. Geçtiğimiz yıl ülkemizde toplam 5 bin adet C Serisi satışı gerçekleşirken, bunun yüzde 99’u rekabetçi fiyata sahip 1.6 litre motorlu C180 versiyonu oldu.

TÜMÜYLE YENİLENDİ

Bir önceki nesli 2007 yılında üretilen C Serisi, tün dünyada 2.4 milyon adetlik satışla Alman üreticinin en çok satan modeli unvanını koruyor. Şimdi tümüyle yenilenen ve eskisine kıyasla çok daha yenilikçi özelliklerle donatılan C Serisi’nin bu başarıya daha da ileriye götürmesi bekleniyor. Şehir içinde rahatça kullanılacak boyutlarına rağmen sportiflik ve konfor özelliklerini aynı anda sunmayı başaran model, donanımına eklenen yeni özelliklerle de dikkat çekiyor. Tasarım ve teknolojisi baştan aşağıya yenilenen C Serisi’ne daha ilk bakışta dinamik hatları dikkat çekiyor. Otomobil, özellikle arka tasarımında büyük ağabeyi S Serisi’ne karıştırılacak kadar benziyor. Malzeme ve işçilik kalitesinde de belirgin yükselişler görülen otomobil, daha çok alüminyum kullanımı sayesinde eskisine kıyasla 100 kg hafifletilmiş. Bu da performans ve yakıt ekonomisinde yüzde 20 daha iyi değerlere imza atmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ ÜSSÜ GİBİ

Mercedes yeni modelinde konfor, güvenlik ve eğlence sistemleri konusunda
son derece cömert davranmış. Orta konsola yerleştirilen dokunmatik kumanda, ön paneldeki geniş bilgi ekranı, sürücüyü yorgun olduğunda uyaran sistemler, arkadan çarpışma risklerini engelleyen, takip edilen araçla mesafesi ayarlayan sistemler bunlardan sadece birkaçı. Yeni versiyonda sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi (4MATIC) ve bu sınıfta ilk kez sunulan ön ve arkadaki havalı süspansiyon (AIRMATİC) isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

Haberin Devamı

Yeni C Serisi 100 km’de 5.4 litre yakıt tüketiyor

YENİC Serisi, önümüzdeki aydan itibaren öncelikle 1.6 lt (156 beygir) benzinli motor ve 7 kademeli otomatik şanzımanla Türkiye’de satışa sunulacak. 100 km’de ortalama 5.4 lt yakıt tüketen bu motorla otomobilin fiyatı 125 bin TL’den başlayacak. Renault raflarından alınan 1.6 lt (130 beygir) dizel motorlu versiyonsa ekim ayından itibaren gelecek. Ancak bu motorda ilk etapta otomatik şanzıman alınamayacak. Mercedes C Serisi’nde dizel otomatik şanzıman versiyonuna sahip olmak isteyenlerin 2015 yılına kadar beklemesi gerekecek. Aracın yıl sonuna kadarki Türkiye kotasıysa 3.500 adet olarak açıklandı.


Louis Vuitton elektriklendi


125 bin TL’ye nisanda geliyor

Haberin Devamı

LÜKS moda markası Louis Vuitton, yeni elektrikli spor otomobili BMW i8 için özel bir bavul seti tasarladı. Karbon fiberden üretilen yenilikçi bavul koleksiyonunda iki seyahat çantası, bir iş çantası ve bir giysi çantası yer alıyor. Optimum alan kullanımı sağlamak için bavul detayları, devrim yaratan BMW i8’in iç tasarımına uyum sağlayacak şekilde özel olarak tasarlandı. Louis Vuitton, yeni koleksiyon serisini Nisan ayı başından itibaren öncelikli olarak Münih, Milano, Londra, Paris, Moskova, Dubai, New York, Los Angeles şehirlerinde yer alan mağazalarında satışa sunmaya hazırlanıyor. Louis Vuitton Özel Siparişler Bölümü Başkanı ve kurucunun torunlarından olan Patrick-Louis-Vuitton konuyla ilgili olarak, “BMW ile yaptığımız bu işbirliği, paylaştığımız yaratıcılık, teknolojik inovasyon ve stil değerlerinin somut bir örneğidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!