120 mühendise 'altın bilezik'

Güncelleme Tarihi:

120 mühendise altın bilezik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 16:42

Türkiye’de sunduğu 3 Boyutlu tasarım yazılımı çözümleriyle endüstriyel üretim alanında hizmet sunan SolidWorks, Türkiye’nin 120 mühendise endüstriyel tasarım alanında eğitim sunduğunu ve istihdam olanakları sağladı.

Haberin Devamı

Demir çelikten mobilyaya, otomotivden makinaya kadar pek çok sanayi üretiminin alt yapısını endüstriyel tasarım oluşturuyor. Ve bu alt yapıyı sağlamak için de “nitelikli iş gücü” konusu her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor.

 “Sadece Tüketen Değil, Tasarlayan ve Üreten Türkiye” misyonuyla gerçekleştirilen bu sosyal sorumluluk projesi ile, hem 120 mühendisin eğitilip iş bulmasını, hem de yaratılan iş gücü sayesinde ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.

SolidWorks tarafından Yenibiris.com ve Bilişim Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim ve istihdam projesine 860 mühendis başvurdu ve yapılan değerlendirme sonucunda 120 mühendis projeye katılmak üzere seçildi.

Eğitimler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Konya’da olmak üzere açılan 10 farklı eğitim sınıfında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Eğitimlerini tamamlayan mühendisler daha sonra iş mülakatlarına yönlendirilerek istihdam edilmeye başlandılar.

Eğitim sonunda sertifikasını alarak çalışmaya başlayan Sibel Bilgin şöyle konuştu: “Aslında ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri işsizlik olarak görülse de sanırım temel problem, işveren için doğru kişiyi bulmak, çalışan için doğru işi bulmakta yatmakta. İşsizlikten ne kadar çok yakınan varsa aynı zamanda kalifiye eleman bulamamaktan şikayet eden çok sayıda işveren olduğu da bir gerçek. SolidWorks tarafından gerçekleştirilen bu proje ile, bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya yönelik başarılı bir projeye imza attığınızı düşünüyorum." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!