106 ülkeden turizmci Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

106 ülkeden turizmci Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 21:47

DÜNYANIN beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün kapılarını açtı. 25-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuara başta Hindistan, Endonezya, Filipinler, Rusya, Balkan ülkeleri, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü katılacak.

Haberin Devamı

BU yıl rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hedefleyen EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, kapılarını 22’nci kez açtı. 25-28 Ocak tarihleri arasında devam edecek fuara 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörleri katılacak. Fuar boyunca 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesini beklediklerini ifade eden ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, “Fuarımız tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürüyor. Bu yıl 22’nci kez kapılarını açan EMITT’te 600 davetli tur operatörünün başvurusu onaylanarak fuar katılımcılarına özel olarak oluşturulan randevu sistemine dahil edildi. Fuar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenleniyor. EMITT’i bu sene 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor” dedi. Bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Aydın, 1999 yılındaki ilk organizasyonlarından bu yana her yıl istikrarlı bir şekilde büyüdüklerini ve EMITT’i dünyadaki 5 büyük turizm fuarından biri haline getirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

50 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

EMITT ilk iki gününün turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününün ise tatil tüketicilerine yönelik olduğunu anlatan Hacer Aydın, “Tatil tüketicileri fuarda seçtikleri tatil destinasyonları inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarını, cazip fiyatlarda ‘erken rezervasyon’ kampanyaları ile ulaşma imkânına sahip olabilecek” diye konuştu. Sektör hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Rusya ile düzelen ilişkiler sonrası turizmde veriler olumlu seyretmeye başladı. 2018 yılında da bu artış sürecek ve 2015 yılındaki turist sayısına yeniden erişebileceğimizi öngörüyoruz. 2018 sonrasındaki dönemlerde sektör eski büyüklüğüne ve 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefine ulaşacaktır. Sektördeki bu gelişme ile birlikte 22 yıldır ülke turizminin gelişiminde önemli rol oynayan EMITT’te aynı doğrultuda büyümesini, ülke turizmine ve ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TURİZM BAKANI AÇILIŞTA OLACAK

BUGÜN yapılacak açılışta hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan katılımcılar yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, TYD Başkanı Oya Narin ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın yanı sıra Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai gibi isimler EMITT’in açılış törenine katılacak.

ZENGİN İÇERİK

EMITT Fuarı’nın zengin bir içerikte hazırlandığına değinen Hacer Aydın, “Yerel turizmin gelişimi ve önemi, Türkiye’de seyahat acentacılığının geleceği, seyahat trendleri ve öngörüleri, gastronomi turizmi ve şehirlerin pazarlamasında gastronomik marka kentler yaratılması, yerel kalkınma ve turizm, sürdürülebilir turizm projelerinin yerel ekonomik kalkınmaya katkısı ve yerel kalkınmada turizm ürününün kullanılması, AB’nin sürdürülebilir turizm ve yerel kalkınma konularındaki genel yaklaşımı ve gibi konular hakkında birçok konuşmacı değerlendirme yapacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!