100 milyon dolara çıktı, ABD’de CVS raflarına girdi

Güncelleme Tarihi:

100 milyon dolara çıktı, ABD’de CVS raflarına girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Son yıllarda yaptıkları çalışmalarla ABD pazarına girdiklerini açıklayan B’iota Laboratuarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, “7 bin 300 mağazası olan CVC Pharmacy ile anlaştık. Şirketin cirosu 100 milyon doları buldu. Hedefimiz 3 yıl sonra Walmart’la anlaşmak” dedi.

Kişisel bakım pazarının 50 milyar dolar büyüklüğe ulaştığı ABD pazarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Cihat Dündar, şöyle konuştu: “Avrupa ve Latin Amerika pazarında varız ancak sektör için en büyük alan ABD. Çok büyük bir pazar var, biz de 3 yıllık bir çalışmanın ardından anlaşmalarımızı yaptık ve CVS ile pazara giriş yaptık.”
Rafa girmek önemli
ABD pazarından ümitli olduklarını vurgulayan Dündar, şu değerlendirmeyi yaptı: “2013 yılında 10 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağımızı öngörüyorum. Bu rakam çok zor değil. Rogaine pazarın hakimi ancak ABD’de sadece saç serumu var, şampuan yok, biz şampuanı olan tek markayız; bu da yeni ürünler arayan sektör için çok cazip. Bu ülkede önemli olan rafa girmek. Bir yıl anlaşmamız var, CVS’de başarılı olup diğer zincirlere de geçeceğiz, hedefimiz üç yıl sonra Walmart.”
50 milyon dolar
Fabrikada her ay 3 bine yakın araştırma yaptıklarını belirten Cihat Dündar, “Türkiye bitki zenginliği açısından çok önemli bir ülke. Dünyanın en önemli doktorları yıllarca Osmanlı sarayına bu bitkilerden ilaçlar yapmış, güçlü bir altyapımız var. Endemik bitkileri kullanarak yeni ürünler çıkaracağız, ürün portföyümüze bebek ürünleri, kozmetik ve diş macununu da ekleyeceğiz. Hedefimiz 50 milyon dolarlık ihracat” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!