10 yıllık şahlanma bitti

Güncelleme Tarihi:

10 yıllık şahlanma bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 21:20

İŞ Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türk bankacılık sektöründe son 10 yılda yaşanan şahlanma döneminin artık geride kaldığını belirterek, “Özkaynaklarımız Türk Lirası, ancak finansman hep dövizden. Son kur artışıyla artık büyüme imkanı kalmadı. Banka sermayedarları da artık iştahlı değil” dedi.

Haberin Devamı

Sektörün mevcut kötü durumunda daha da kötüye gitmesini beklemediğini belirten Özince, “Yüzde 10’lu büyümelere ulaşacak dinamik var. Özkaynak kârlılığı hala birçok
ülkeye parmak ısırtacak düzeyde” diye konuştu.

SERMAYEDAR İŞTAHSIZ

BloombergHT’de katıldığı bir programda bankacılık sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Özince şöyle konuştu: “Kamu otoritesi kazanılan kârların dağıtımına kısmen izin veriyor. Yani sermayeye eklenmesini arzu ediyor çoğunlukla. Bu da banka sermayedarlarının gerek ülkemiz yerli banka sermayedarlarının gerekse borsanın lokomotifi olan bankalarımıza yatırım yapan yabancı portföy yatırımcılarının bankacılık sektörünü artık biraz beklentilerini arkaya itti. Bu ciddi bir sorun bizim için çünkü sektöre sermaye lazım.”

SERMAYE TEMİNİ ZOR


Türkiye’yi büyütecek bankacılık sektörüne önce sermaye gerektiğini söyleyen Özince, “Ben önümüzdeki dönemde sektörün sermaye temini açısından geçen 10 seneye göre sorun yaşayacağını öngörüyorum. Daha doğrusu elinin o kadar rahat olmayacağını öngörüyorum. Zaten banka kredileri ve mevduattaki gelişmeler de şu anda yavaşlama gösteriyor” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!