10 yıl sonra ekonomisi güçlenecek ülkeler

Güncelleme Tarihi:

10 yıl sonra ekonomisi güçlenecek ülkeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 09:25

Dünyadaki ekonomik dengeler hızla değişmeye başlıyor. Bu süreçte geleceğin en güçlü ekonomisine sahip olması beklenen 10 ülkeyi listeledik.

Haberin Devamı

Dünyadaki dengeler kısa veya uzun vadede büyük değişimlere uğrayabilir. Şu anda çok güçlü olan ülkeler bir süre sonra gücünü kaybedebilir. Tam tersi şekilde de şu an gelişmemiş olan veya gelişmekte olan ülkeler ilerleyen zamanda güçleri eline geçirebilir. Diğer bir ifadeyle "süpergüç" olabilir.

Şu anda da gelecek on yılda büyük değişimler yaşanacağı öngörülüyor. Özellikle gelişmemiş olan ülkelerin ilerleyen zamanlarda büyük bir güç haline gelmesi bekleniyor. Peki, hangi ülkeler önümüzdeki 10 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacak hep birlikte öğrenelim.

Senegal

Gayrisafi milli hasılası yıllar geçtikçe büyüyen Afrika'nın batısındaki Senegal'de ciddi bir ekonomik reform var. Önümüzdeki yıllarda ekonomisi oldukça güçlenecek ülkelerin başında Senegal geliyor.

Bangladeş

Haberin Devamı

Ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma bağlı olan Bangladeş'in sanayisi de hızla gelişiyor. Özellikle giyim sektörüne dayanan sanayisiyle ilerleyen yıllarda ekonomik anlamda büyük bir gelişme gösterebilir

Kamboçya

Oldukça fakir bir ülke olan Kamboçya tarım ve tekstil sektöründe başarılı. Böyle devam ederse geleceği parlak görünüyor. Ayrıca son yıllarda turizm konusunda da önemli bir gelişme elde etti.

Laos

Dünyanın en geride kalmış ülkelerinden bir olan Laos bir süredir gıda ve tekstil konusunda gelişme gösterdi. Aynı zamanda tarım konusunda da ilerleme kaydetti. Önümüzdeki yıllarda Laos ekonomisi güçlenecek ülkeler listesine girmeyi başardı.

Fildişi Sahili

Fildişi Sahili'nin gelişmemesi için hiçbir neden yok. Zengin yer altı kaynaklarına sahip olması onu geleceğin ekonomisi en iyi ülkelerinden biri yapacak gibi görünüyor. Ayrıca yabancı yatırımları da bulunuyor.

Myanmar

Saydıklarımız içinde en hızlı gelişen ve büyüyen ülke olan Myanmar, birçok doğal kaynağı içerisinde barındırıyor. Bunlardan en önemlisi ise petrol ve doğalgaz. Oldukça hızlı şekilde büyüyen Myanmar önümüzdeki 10 yıl içinde büyük bir güç haline gelebilir.

Hindistan

Dünyanın ikinci en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan, sağlam ekonomisi ve satın alma gücü ile dikkat çekiyor. Bu gelişmelerle de ileride büyük bir güç haline gelmesi ve Çin’in rakibi olması muhtemel görülüyor.

Irak

Haberin Devamı

Irak'ta savaşlar yaşansa da dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek. Sahip olduğu petrol rezervleriyle de ekonomik açıdan önemli bir konuma geliyor.

Tanzanya

Daha çok tarımla uğraşılan Tanzanya’da çok değerli bir maden var: Altın. Afrika'da altın madenciliğinde en gelişmiş ülkelerden biri olan Tanzanya bu şekilde devam ederse gelecekte çok iyi bir ekonomiye sahip olacak.

BAKMADAN GEÇME!