10 bin ürünle teknoloji şovu

Güncelleme Tarihi:

10 bin ürünle teknoloji şovu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük teknoloji gösterisi olan ABD'nin Las Vegas kentindeki Comdex Fall'97 fuarında, 2000'li yılların ürünleri boy gösterdi. 17-21 Kasım tarihleri arasında 1 milyon metrekare kapalı alanda gerçekleştirilen fuarı 250 bine yakın ziyaretçi gezdi. Fuar, ABD Başkanı Bill Clinton'un, Comdex Fall'97 için yazdığı özel mektupta olduğu gibi ‘‘Teknolojinin gerçek global dünyayı oluşturması’’ dileğine hizmet edecek sayısız yenilikle doldu. Comdex'de sergilenen ürünler, iletişimin artık dört duvar arasından çıkarak, herhangi bir yerde ve zamanda insanların her türlü bilgi alışverişini yapabilecekleri bir dünya yarattı. 10 bini aşkın ürünün sergilendiği fuarın özel oturumlarında, bilgi teknolojilerini oluşturan dev şirketlerin beyin takımları, yakın geleceğin teknolojik dünyası ve yaklaşımları konusunda önemli mesajlar verdiler.

Artık hep kapsama alanı içindesiniz

Bir süredir araç telefonları için kullanılan anten güçlendirme sistemleri artık GSM telefonlara da uygulanabiliyor. Power Tip adlı bu küçük plastik küreyi cep telefonunuzun anteninin ucuna monte ettiğinizde, GSM şebekenizin çok zayıf olduğu yerlerde bile güçlü iletişim imkanı sağlıyor. ABD'de sadece 9.95 dolara satılan bu güçlendirici cep televizyonlarının antenlerinde de kullanılabiliyor.

Kasetsiz cep teybi

Dijital kayıt yapan not cihazlarından sonra dijital cep teypleri de satışa çıkmaya başladı. Olympus'un geliştirdiği D1000 adını verdiği bu dijital kayıt cihazı ABD'de 250 dolara satılıyor. 2 MB'lık hafıza kartına 34 dakika, 4 MB'lık hafıza kartına ise 68 dakika kayıt yapabilen dijital teyp, üzerine yapılan kayıtla dijital olarak oynama imkanı da veriyor.

Internet walkman

Audio Highway adlı firmanın geliştirdiği bu cihaz, Internet'i walkman anlayışı ile birleştiriyor. ABD'deki satış fiyatı 199 dolar olan WEB Walkman, Internet üzerinden yayın yapan radyo istasyonlarından yüklediği müziğin her yerde dinlenebilmesine olanak veriyor. Özel bir istasyon ile masaüstü bilgisayarlara bağlanan cihaz, bir kaç dakika içinde sizin programladığınız WEB sitelerine uğrayarak üstündeki çipi müzikle dolduruyor.

Telefon zilleri boşa çalmayacak

Tele-Screen adlı bu cihaz telefonunuzun zilinin yanlış ve gereksiz aramalar nedeniyle çalmasını engelliyor. 44 dolara satılan bu cihazı telefonunuza bağladığınızda sizi arayan kişiyi önce Tele Screen karşılıyor. Ve arayan kişiden sizden aldığı özel şifreyi istiyor. Şifre doğruysa arayan kişi sizin telefonunuzu çaldırma imkanına kavuşuyor.

Masrafsız dijital kamera

Görüntü teknolojisi hızla dijitalleşirken, Sony'nin yeni geliştirdiği ‘‘Digital Mavica’’ adlı ürün, dijital kamera sahiplerinin en büyük derdine çözüm getiriyor. Digital Mavica, diğer dijital kameraların görüntü sakladığı pahallı özel disketler veya hafıza kartları yerine standart bilgisayar disketlerini kullanıyor. Böylece, bir hafıza kartı için 100 dolar civarında para harcamak gerekirken, Sony yeni ürününde bu maliyeti 25 sente indiriyor. ABD'de 600 dolara satışa sunulan Digital Mavica, 1.44 Mb'lık bir bilgisayar disketinde 20 yüksek çözünürlü veya 40 standart çözünürlü resim saklayabiliyor.

‘Alo’ demeden televizyona bakın

Tv Messenger (Televizyon mesajcısı) adlı bu kutunun işlevi, televizyon izlerken sizi telefonla arayan kişinin kim olduğunu öğrenmenizi sağlamak. ABD'de 99 dolara satılan cihaz, dijital santrallerde bulunan ‘‘caller ID’’ sistemini kullanıyor. Hafızasında daha önceki arama bilgilerinide saklanan sistem aynı anda ikinci bir arama olduğunda bunu beklemeye de alabiliyor.

UFO gibi mouse

Kensington firması tarafından üretilen bu uzay aracı görünümlü cihaz aslında bir kablosuz mouse. Üzerinde bir yönlendirme topu da bulunduran Orbit adlı mouse 5 yıl garantili olarak satılıyor.

Oynarken yaşayın

Techmedia adlı şirketin Comdex'de duyurduğu bu yeni cihaz, bilgisayar oyunlarını sanal bir gerçeklik programına dönüştürüyor. 3 boyutlu oyunlarda kızıl ötesi ışık kullanarak oyunun türüne göre işlev yüklenen bu elektronik tabanca, aynı zamanda uzaktan kumandalı bir mouse işlevi de görüyor.

Bilgisayardaki iletişim merkezi

Communicate adlı bu bilgisayar yazılımı, bilgisayarınızın tüm iletişim imkanlarını bünyesinde topluyor. ABD'deki fiyatı 109 dolar olan yazılım bir şef sekreter telefonu görünümünde menüye sahip. Bu program ile bilgisayar kullanıcısı telefon görüşmesi, faks ve elektronik posta gönderip alma, Internet'e bağlanma, terminal modunda iletişim imkanlarını kullanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!