1 varil petrol kaç litre? 1 varil petrol kaç KG?

Güncelleme Tarihi:

1 varil petrol kaç litre 1 varil petrol kaç KG
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 11:34

1 varil petrol kaç litre sorusu, ham petrol varilinin içerisinde kaç litre olduğunu merak eden vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Dünya piyasalarında önemli bir gider kalemi olan petrol, varil içerisinde ham bir şekilde rafinerilere sunulmaktadır. Peki, sunulan bu ham petrol varili içerisinde kaç litre petrol yer alıyor? İşte, 1 varil petrol kaç litre ve kaç KG sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Ham petrolün dünyada ticaretini kolayca sağlamak için, uluslararası antlaşmaya göre, hacim ölçüsü olarak American Standard Oil Company blue barrel (mavi varil) birimi kullanılır. Blue barrel (1 bbl) hacim olarak 159 litreye (42 gallona) eşittir.

Ham petrolün kimyasal bileşimi oldukça karmaşıktır. Tipik bir ham petrol örneği, 18 farklı hidrokarbon ailesine ait yaklaşık birkaç bin kimyasal madde içerir. Petrolün içerdiği bileşenlerin tamamının detaylı analizi oldukça zordur. Petrolün yapısının bu derece karmaşık olması, basitleştirilmiş sınıflama tekniklerinin kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir.

Yaygın olarak kullanılan bir sınıflama yöntemi petrolü parafin bazlı ve asfalt bazlı olarak ikiye ayırmaktır. Parafin bazlı petrollerden düşük sıcaklıklarda parafin adı verilen bir katı madde ayrışır. Parafin, asitlere karşı dayanıklı, eter, kloroform, karbon disülfit gibi kuvvetli solventler tarafından çözülemeyen bir katıdır. Asfalt bazlı petroller, damıtma sonucunda artık olarak koyu renkli (siyah) bir katı faz oluştururlar.

Haberin Devamı

1 varil petrolün Kilogram(KG) ağırlığı ise 120 KG'dir.

BAKMADAN GEÇME!