1 Nisan'da 'ilaç' şakası olmaz

Güncelleme Tarihi:

1 Nisanda ilaç şakası olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 00:36

SOSYAL Sigortalar Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında imzalanan geçici protokolün süresi dolarken, tarafların en geç yarına kadar soruna çözüm bulmak zorunda.

Haberin Devamı

Aksi takdirde SGK kapsamındaki yaklaşık 80 milyon kişi1 Nisan itibariyle eczanelerden ilaç alamama tehlikesiyle karşı karşıya. Sorunun çözümü için SGK ve TEB’in yeni bir sözleşme imzalaması gerekiyor. TEB, muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsil edilmesi maddesinin sözleşmeden kaldırılmasını istiyor. Yılda 3.5 milyar lirayı bulan muayene ücretleri nedeniyle eczacılara uygulanan şiddet oranlarında artış olduğu savunuluyor. Diğer taraftan 31 Mart itibariyle Suriyelilere de ilaç verilmeyecek. Bu konuda TEB ile AFAD arasında bir protokol yapılması bekleniyordu. Ancak bu aşamada sorunun, SGK protokolüne madde eklenerek çözülmesi planlandı.

3 MİLYON REÇETE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 24 bin 700 eczacı ile TEB üzerinden bir protokolün söz konusu olduğunu belirterek, “Yaklaşık 3’er aylık, 4’er aylık periyotlarda üç dönemdir bunu uzatıyoruz. Uzatmamızın birinci sebebi seçim. İkinci sebebi, özellikle bu dönem içerisinde seçimin bu 7 Haziran ve 1 Kasım’da devam etmesi. Üçüncü uzatmanın nedeni ise bütçenin henüz belli olmamasıydı. TEB de eczacılarımız da büyük olgunluk gösterdiler. 31 Mart’ta protokol imzalamak için bir araya geleceğiz. Bir aydır bu görüşmeler sürüyor. Değerlendirmeler yaptık, tekrar konuşacağız, tartışacağız. Bir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim, bu protokolün imzalanıp devam etmesi konusunda bir irademiz söz konusu. Onlarda aynı şekilde düşünüyor. 24 bin 700 eczacıyla bugün sağlık hizmeti memnuniyeti en üst düzeye çıkartmak konusunda paydaş şekilde çalışıyoruz. Elbetteki bütün bir değerlendirmeler içerisinde onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!