1 milyar dolarlık çelik yatırımı

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolarlık çelik yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 08:30

Türkiye’nin en büyük entegre çelik üreticilerinden OYAK Maden Metalürji Grubu toplam 1 milyar dolar yatırım kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Grup, Erdemir’in üretim kompleksinde gerçekleştireceği yeni projelerle, üretimde yerel kaynak kullanımını, çelik üretim kapasitesini ve verimliliğini artırmayı hedefliyor. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem yatırım kararıyla ilgiyi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünya çelik üretim sıralamasında 8’inci konumda olduğunu ve yapacakları bu yeni yatırımlarla Türk çelik endüstrisinin dünyadaki iddiasını devam ettirmesine katkı sağlayacaklarını kaydederek şöyle konuştu: “OYAK Maden Metalürji Grubu olarak, ürün teknolojisinin ötesinde ülke sanayisinde de bu konuda öncülük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Güçlü bilanço yapımız, güçlü ürün portföyümüz ve yetkin insan kaynağımızdan aldığımız güçle bu yatırımları gerçekleştirirken; yeni teknolojilerin uygulanması ve insan kaynağı yetiştirme görevlerimizi de yerine getirmiş olacağız.”

Haberin Devamı

REKABETTE GÜÇLENECEK

OYAK Maden Metalürji Grup Başkanı Toker Özcan da OYAK’ın kaynak kullanım verimliliği açısından dünya çelik pazarında en iddialı oyuncu konumuna geldiğini hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu konumumuzu korumaktan öteye güçlendirerek rakiplerimizle aramızdaki farkı açacağız. Rekabet ortamı, devletlerin müdahalelerini artırmasıyla farklı bir zemine taşındı. Yeni zeminin kalıcı olacağını düşünüyoruz ve grubumuzu güçlendirecek yatırım paketini de bu kapsamda tasarladık. Ereğli tesislerimizde yapacağımız yatırımlar kapsamında 800 bin ton/yıl kapasiteli kok üretim tesisi yatırımı, 5 milyon ton/yıl kapasiteli sinter üretim tesisi yatırımı, yeni yüksek fırın, çelikhane yenileme ve modernizasyonu, liman modernizasyonu ve otomotiv sektörüne üretim yapan hatların modernizasyonu yer alıyor.”

AB’NİN 3. BÜYÜĞÜ

ERDEMİR ve İsdemir dahil bünyesindeki 9 şirketiyle, Türkiye’nin en büyük entegre çelik üreticilerinden olan OYAK Maden Metalürji Grubu, 2017 yılı ham çelik üretimine göre AB-28’e üye ülkelerin üreticileri arasında 3. sırada yer alıyor. Grup Otomotiv, beyaz eşya, gemi, boru, makine imalat, tarım ve ziraat aletleri, ısı sanayi, genel yapı, savunma ve ambalaj sanayisi gibi birçok sektöre hizmet veriyor.

BAKMADAN GEÇME!