1 daireye 20 talep

Güncelleme Tarihi:

1 daireye 20 talep
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 22:15

Gaziantep’te konut talebini gören TOKİ 50 bin konut için düğmeye bastı. 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir projesi 109 bin liralık ev fiyatı ve 454 lira taksit imkânı sayesinde yoğun ilgi gördü. 1 daireye 20 talep geldi. Yeni şehir için yapılacak yatırım ise 10 milyar lira.

Haberin Devamı

GAZİANTEP’te Suriyeli göçünün de etkisi ile konut ihtiyacı artınca Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) düğmeye bastı. Türkiye’de sosyal konut alanında yapılan en büyük proje için çalışmalar başladı. Kuzey Şehir adı verilen proje tamamlandığında 50 bin konut ve 250 bin nüfusa sahip olacak. Projede konut ve altyapı için 10 milyar lira yatırım yapılacak.  Proje alanını ve örnek daireleri görmek için TOKİ’nin davetiyle Gaziantep’e gittik ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin eşliğinde projeyi gezdik. Projede en dikkat çeken nokta yatay mimarinin hakim olması. 3-4 katlı binaların yapıldığı projede alışveriş caddeleri, sosyalleşme alanları, dini ve kültürel tesisler ile eğitim kurumları da yer alacak.

Haberin Devamı

8.5 MİLYON METREKARE
Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nin 8.5 milyon metrekare alan üzerinde projelendirildiğini söyleyen Turan, “Kuzey Şehir Projesi, Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir proje. Ülkemizin mimarlık, mühendislik ve planlama dünyası açısından da birçok ilkleri barındırıyor. Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim özelliği taşıyor” dedi.

1 daireye 20 talep

454 TL TAKSİT
Toplam konut sayısının 50 bin olarak belirlendiği Kuzey Şehir ‘de ilk olarak 3 bin 300 konutun inşasına başladıklarını belirten Turan, az katlı konutların üretileceğini, yatay mimariye ağırlık verileceğini ve mahalle konseptini gözeten bir planlama anlayışı olacağını kaydetti. Konutların fiyatlarının 109 bin lira ile 294 bin lira arasında değiştiğini belirten Turan, konut taksitlerinin de 454 liradan başladığını vurguladı. Turan, TOKİ olarak şimdiye kadar Gaziantep genelinde toplamda 20 bin 813 konut uygulaması başlattıklarını, bu konutların 15 bin 306’sını tamamladıklarını, 5 bin 507 konutun da yapımının sürdüğünü söyledi. Ayrıca bir hastane, 3 sağlık ocağı, 2 kamu hizmet binası, 23 okul, 1 kütüphane, 3 pansiyon, 15 ticaret merkezi, 16 caminin de yapıldığını ifade eden Turan, 33 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumunun da TOKİ tarafından inşa edildiğini dile getirdi. Turan, “Sadece Gaziantep’e yaptığımız yatırımın bedeli yaklaşık 2 milyar 344 milyon TL” dedi.

Haberin Devamı

1 daireye 20 talep
Kurada ismi çıkan aileler sevinçten gözyaşı dökerek birbirlerine sarıldı. İsmi çıkmayan ailelerin ise duygulandıkları görüldü. Kurada ev almaya hak kazanan aileler, yıllardır kiracı olduklarını belirterek, çok sevindiklerini kaydetti.

 

14 BİN 378 BAŞVURU
KUZEY Şehir‘de inşa edilen 749 yeni konutun 14-25 Mayıs’ta kura yöntemiyle satışa sunulduğunu söyleyen Turan, 749 konuta 549’u engelli, bin 579’u emekli olmak üzere 14 bin 378 başvuru yapıldığını söyledi. Dün Gaziantep Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kura töreninde ise Turan, “Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin. Bugün 749 tanesinin kurasını çekeceğiz. 27 Haziran’da ise 913 konutluk etabın kuralarını yine çekeceğiz. Bu kurada kendilerine konut çıkmayan vatandaşlarımızı yatırdıkları bedeli geri almadıklarında ikinci kuraya dahil edeceğiz. 913 konut için başka talep toplamayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

1 daireye 20 talep

900 FABRİKAYA KOMŞU
PROJE alanının 900 fabrikalık organize sanayi bölgesine komşu olduğunu belirten Fatma Şahin, “Savaşın ortasında 2 yılda 150 fabrika bitirdik. Şimdi OSB’de çalışan nüfus 150 bin. Yeni fabrikalarla 200 bin olacak. Biz bu kadar insanı her gün işe gelsin diye taşıyoruz. Şimdi onlara işine yakın yaşam alanına talep patlaması olacak. Bir de şehrimize gelen mülteciler nedeniyle kiralar çok yüksek, insanlar kira öder gibi ev sahibi olmayı tercih edecek” dedi. Belediye olarak proje alanına giden yol ve altyapı çalışmalarını üstlendiklerini belirten Şahin 25 kilometrelik kara tren hattını da hızlı trene çevireceklerini kaydetti. Şahin, yol çalışmaları tamamlanınca projenin daha değerli hale geleceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

1.2 MİLYON KONUT HEDEFİ
TOKİ Başkanı Turan, “2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Bir başka deyişle 2023’te 5-5.5 milyon vatandaşımız TOKİ’nin ürettiği nitelikli yaşam çevresine sahip kaliteli konutlarda yaşayacaktır” dedi. 240 aya varan vadelerle konut arzı yaptıklarını belirten Turan, “Artık sadece bina inşa etmiyoruz, pek çok şehirde modern ve gelenekselin sentezlendiği yeni yerleşim alanları, yeni şehirler inşa ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!