1.9 milyar dolara dönüştürecek

Güncelleme Tarihi:

1.9 milyar dolara dönüştürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:52

İhlas Holding, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda 988 bin metrekare alanı dönüştürecek. 1 milyar 860 milyon dolar ciro beklenen projede için ilk kazma Nisan’da vurulacak.

Haberin Devamı

İHLAS Holding bünyesindeki İhlas Yapı Turizm Sağlık Ticaret A.Ş., Gaziosmanpaşa’da Karayolları ve Yenimahalle’yi içine alan bölgede 988 bin metrekarelik alan üzerinde kentsel dönüşümü geliştirmek ve inşa etmek için çalışmalara başladı. İhlas Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, İhlas Yapı’nın bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na bağlı Gaziosmanpaşa İnşaat Yatırım ile sözleşme imzaladığı ve sözleşmenin yürürlüğe girmesi için gerekli olan 3 milyon doları ödediği kaydedildi.

ÖNCE 4500 KONUT

İhlas Yapı, bu proje kapsamında maksimum yüzde 40 inşaatı hak sahiplerine ve belediye şirketine bırakacak. Kalan yüzde 60’lık kısmın inşaatını ise İhlas Yapı değerlendirecek. 350 bin metrekare alanda 4 bin 500 konut ve ticari alanlar geliştirilerek 1 milyar 860 milyon dolar ciro elde edilecek.

Haberin Devamı

LÜKS PROJE YAPACAK

İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, 3 etap halinde inşa edecekleri projelerin üst ve orta üstü gelir grubuna yönelik olacağını söyledi. Bozbay, en düşük metrekare satış fiyatının 2 bin 500 TL olacağı projenin E6 yoluna 1 kilometre mesafede olduğunu dile getirdi. Konsept belirlemek için yurtdışı ve yurtiçi mimarlık ofisleri ile görüştüklerini belirten Bozbay, konutun yanında alışveriş merkezi, park ve yeşil alanlara da yer vereceklerini ifade etti. Bölgedeki hak sahipleriye görüşmeleri belediyenin yapacağını söyleyen Bozbay, “Görüşmeler sonrası yıkım işlemini de biz üstlendi. Hak sahiplerinden isteyene ev, isteyene evin parasını vereceğiz” dedi.

Benzer projelere devam edeceğiz

İHLAS Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, 6 aydır Gaziosmanpaşa Belediyesi ile görüştüklerini ve 2 ay önce anlaşma sağladıklarını söyledi. Gaziosmanpaşa ile başlayan kentsel dönüşüm projelerine devam edeceklerini belirten Bozbay, Bağcılar ve Şişli Belediyesi ile görüşmelere devam ettiklerini kaydetti.

Bugüne kadar 13 bin konut yaptı

İHLAS Holding’in temelleri 1970’te Türkiye Gazetesi’nin kurulmasıyla atıldı. İhlas, bünyesindeki şirketler 1993’te holding çatısı altında birleştirildi. Medya, pazarlama, finans ve inşaat sektörlerinde yatırım yapan İhlas Holding, inşaat sektöründeki faaliyetlerini İhlas Holding İnşaat Grubu adı altında topladı. 2000 yılının son çeyreğinde başlayan ve 2001 şubatında derinleşen finans krizinde İhlas Holding iştiraklerinden İhlas Finans zora girdi ve şirketin tasfiyesine karar verildi. Bu dönemde zor günler geçirmesine rağmen İhlas Holding’in kurucusu Dr. Ören, tüm borçların ödenmesini taahhüt etti ve kârlı sektörlerde yatırımlarını sürdürdü. İhlas İnşaat Grubu son yıllarda İhlas Holding’in en dinamik iştiraklerinden oldu. Bugüne kadar 13 bine yakın konut inşa eden İhlas İnşaat, konut dışında İhlas Holding Merkez Binası, Kuzuluk ve Armutlu Tatil Köyleri gibi farklı projeleri de hayata geçirdi. 2012’de Esenyurt’ta başlanan Kristalşehir Projesi’nde ise 4 bin 655 konut inşa ediliyor. İhlas Holding, şubat ayında vefat eden Dr. Enver Ören’in oğlu Mücahid Ören tarafından yönetiliyor.

Haberin Devamı

Satılık ve kiralık konut ilanları için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!