1.4 milyar liralık yatırımı yönetiyor, kentsel dönüşüme ‘geliştirici Arap’ bekliyor

Güncelleme Tarihi:

1.4 milyar liralık yatırımı yönetiyor, kentsel dönüşüme ‘geliştirici Arap’ bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 00:00

Avrupa’nın en büyük karma projesi Batışehir’i inşa eden Ege Yapı Group, toplam 7 projede 1.4 milyar liralık yatırımı yönetiyor. Kentsel dönüşüm fırsatlarını beklediklerini vurgulayan Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Körfez firmalarının kentsel dönüşümde geliştirici olarak yer almaları faydalı olur” dedi.

Haberin Devamı

EMLAK Pazarlama İnşaat A.Ş., TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle Avrupa’nın en büyük karma projesi Batışehir’i inşa eden Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 38 yaşında genç bir girişimci. Babasının harita mühendisi olması nedeniyle, ilkokul yıllarından itibaren inşaat sahalarından ayrılmayan İnanç Kabadayı, 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olarak iş hayatına adım attı. 10 yıl boyunca inşaat sektöründe farklı şirketlerde birçok projeye imza atan İnanç Kabadayı, 2006 yılına geldiğinde eşiyle birlikte Ege Yapı Group’u kurma kararı verdi. Toplam 818 bin metrekare arazide 15 bin kişinin yaşayacağı Batışehir ile dikkati çeken İnanç Kabadayı, toplam 7 projede 1.4 milyar liralık yatırımı yönetiyor. Irak ve Suudi Arabistan’da müteahhitlik yapan Ege Yapı ayrıca Suudi Arabistanlı bir şirketle Kartal’da bir ofis projesi ile Batışehir’in üç katı büyüklükte yeni bir projeye başlamak için kentsel dönüşümü bekliyor. Kabadayı’nın çalışmaları yalnızca inşaat sektörüyle de sınırlı değil. İstanbul Genç Girişimciler Derneği’nin (İSGİD) yönetim kurulu başkanı seçilen Kabadayı, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’na başkan vekilliği yaparken, Enerji Verimliliği Derneği’nde de yönetim kurulunda yer alıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6d1ff018fbb8f8c0540e

Beylerbeyi’ne yeni proje

Ege Yapı Group şirketlerinin şu anda toplam 1.4 milyar lira yatırımı olan 7 ayrı projeyi yürüttüğünü anlatan Kabadayı, şöyle konuştu: “Şu anda Bağcılar’da Batışehir’le ilerliyoruz. Projede 3 bin 123 konut, rezidans, otel ve kongre merkezi, iş merkezi, alışveriş üniteleri, okul, spor kompleksi, özel hobi alanları bulunacak. Kısa bir süre sonra yeni bloğun satışlarına başlıyoruz. Kartal’da ise İz Tower, İz Park ve ortak olduğumuz Suudi grupla birlikte yapacağımız karma projemiz var. Beşiktaş’ta Tanrıverdi Holding’in yatırımcısı olduğu 7 yıldızlı Shangri-La Oteli’nin inşaatını Top Down sistemiyle devam ettiriyoruz. Samsun’da yine Tanrıverdi Holding’in yatırımcısı olduğu 5 yıldızlı bir otel inşasına başladık. Bunun dışında Beylerbeyi’nde 2 bloktan oluşan ofis projesine de yakın zaman içinde başlayacağız.”

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme destek

Ege Yapı Group’un kentsel dönüşüm fırsatlarını beklediğini ve bu dönüşümde etkin rol oynamak istediğini vurgulayan Kabadayı, “Körfezdeki yatırımcı firmalar Türkiye’deki kentsel dönüşüme ciddi anlamda talep gösteriyor ve geliştirici olarak pay almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu potansiyeli değerlendirmek gerekiyor. Yabancı firmalar Türk firmalarıyla da işbirliği yaparak kentsel dönüşümün  parçası olmalılar. Bunun çok büyük faydası olur” diye konuştu.

İnşaat sektöründe tersine göç başladı

TÜRK mühendislerinin ve müteahhitlerinin dünyada çok iyi yerlere geldiğini vurgulayan İnanç Kabadayı, “İnşaat sektörünün dünyada çok iyi yerlere gelmesi ve Türkiye’de de geliştirilen projelerde potansiyelin yükselmesiyle Türkiye’ye göç başladı. Yurtdışında çalışan mühendisler Türkiye’ye dönmek istiyor. Bize bu şekilde birçok başvuru geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6d1ff018fbb8f8c05410

İnşaata ‘jalon’la başladı

1974 doğumlu olan İnanç Kabadayı, inşaata, ilkokul yıllarında ‘jalon’ tutarak başladığını belirtiyor.
Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bitirip İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okumaya başlayan Kabadayı, teori ve pratiği birlikte öğrenmek için okul yıllarında çalışmaya başlıyor.
1996 yılında üniversiteden mezun olur olmaz sektöre atılan Kabadayı, Batışehir projesiyle ön plana çıktı.
İnşaattan sonra en büyük tutkusunun ailesi ve 2 çocuğu olduğunu söylüyor.

Konut talebi bitmez

TÜRKİYE‘de konut talebinin bitme ihtimali olmadığı için bu yılın durgun geçeceği görüşüne katılmadığını ifade eden İnanç Kabadayı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Konut talebi bitmez ancak ötelenir. Faizlerin yükseldiği dönemde ya da mevsimsel şartlara göre bunu gözlemliyoruz. Ancak son 15 gündür faizlerde de aşağı yönlü hareket var. Tüketicinin psikolojik sınırı yüzde 1. Faizler 1-1.05 bandına geldiğinde konut satışları hareket kazanacak. Ancak, sektörde her zaman söylendiği gibi, doğru projeyi doğru yerde yapmak satışlarda önemli rol oynuyor.”

Haberin Devamı

Diğer inşaat dünyası haberleri:

Ataköy Marina’ya alışveriş ve rezidans yaşamı ekledi

DATİ Yatırım Holding’in 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence’de yaşam başladı. Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Ulvi Süvarioğlu, Bakırköy’e farklı bir hava kazandıracak bir tesis oluşturmak istediklerini belirterek, “2004 yılında 200 milyon dolara devraldığımız Ataköy’deki komplekse söz verdiğimiz gibi yatırım yapmaya devam ediyoruz. İştiraklerimiz Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’e 60 milyon dolar, Galleria’ya da 20 milyon dolar yatırım yapmıştık. Şimdi ise Türkiye’nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina’da Marina Park ve Marina Park Residence projesine 25 milyon dolarlık yatırım yaptık. Oteli, 550 yat bağlanabilen marinası, alışveriş yerlerinin bulunduğu bir yaşam merkezi inşa ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sahili halkla buluşturacak

Dr. Ulvi Süvarioğlu, şöyle konuştu: “Ataköy Marina’yı bir çekim merkezi haline getirmek en büyük hedeflerimizden biriydi. Sahili, halk ile buluşturmak istiyoruz. Kısa sürede bu hedefimize de ulaşacağız. 1990’lı yılların ikinci yarısında İstanbul’un en popüler mekanları arasında bulunan Ataköy’ü Marina Park ve Marina Park Residence projesi ile yeniden canlandırıyoruz. Rezidans alanının da bulunduğu projede kafe, restoran, tekstil ve diğer markaları aynı çatı altında buluşturuyoruz.”

20 rezidans daire var

Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence’da 12 bin metrekare kapalı, 8 bin metrekare açık olmak üzere toplam 20 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Ataköy Marina Park’da yer alacak 20 mağazanın metrekaresi 25 ile 50 dolar arasında olacak. Marina Park Residence’ta ise 20 daire yer alıyor. Proje, 70 metrekareden başlayan büyüklükte 1+1, 2+1, 3+1 gibi farklı seçenekler sunuyor. Metrekare fiyatı 35-50 Euro olarak belirlenen rezidanslar, akıllı ev konseptiyle tasarlandı.

Ayışığı’nda ‘yüzde 5 peşinat’ kampanyası

DEMİR İnşaat, Beylikdüzü’nde inşa ettiği Ayışığı Vadi Evleri projesinde yeni bir kampanyaya başladı. Kampanyaya göre 2012’de sadece yüzde 5 peşinat ödenecek, geri kalan kısım ise 2013’te ödenmeye başlayacak. Demir İnşaat, 152 bin TL’den başlayan daireler için “Al kalemi eline, ödemeni kendin belirle” sloganıyla kişiye özel ödeme planı da sunuyor. Dün başlayan bu kampanya ile 152 bin TL’lik bir daireye, 2012’de sadece 7 bin 600 TL peşinat ödeyerek sahip olunabiliyor. Geri kalan yüzde 75, yani 114 bin TL için istenilen tarihte istenilen şekilde ödemek koşuluyla banka kredisi kullanılıyor. Ödemeye 2013’te başlama fırsatı da veriliyor. Konuta taşındıktan sonra ise peşinatın geri kalan kısmı olan 30 bin TL ödeniyor.

Deluxia Dragos’ta faiz sıfırlandı

TEKNİK Yapı’nın Maltepe’de gerçekleştirdiği 500 konutluk Deluxia Dragos projesinde, ‘Bahar Fırsatı’ kampanyasında peşinat ve faiz yüzde sıfıra indi. Kampanyadaki sıfır faiz olanağı, değişen taksit tutarına göre 48 ay vadeye kadar uzanıyor. Ayrıca Teknik Yapı’nın finanse ettiği kısım dahilinde sıfır faiz ve sıfır peşinat kullanmak isteyenler ilk ödemeyi 12 ay sonra yapma olanağına da sahip oluyor. Kampanyada 148 bin 500 liradan başlayan daire fiyatları, 1019 liradan başlayan taksit ödeme seçeneği, tüm vadelerde yüzde 1’in altında kalan faiz oranları gibi seçenekler de yer alıyor. ‘Bahar Fırsatı’ kampanyası, farklı peşinat veya vade seçeneği tercih edenlerin ödeyeceği faiz oranını da yüzde 0.28 ile yüzde 0.91 arasında sınırlıyor.

Rings İstanbul, 60 ay vadeye faiz almıyor

SELİN Yapı’nın 1500 konut, Rings AVM, 8 futbol sahası büyüklüğündeki sosyal tesisi Rings Club’tan oluşan projesi Rings İstanbul’da yüzde 1 peşin, 0.85’den başlayan faiz oranlarıyla 120 aya kadar vadeli ya da yüzde 25 peşin, 60 ay sıfır faiz oranıyla alternatifli ödeme fırsatı sunuluyor. Kampanya kapsamında peşin ve banka kredili alımlarda yüzde 10 indirim imkanı da bulunuyor. Rings İstanbul’un ilk etabı, Fiesta, Siesta ve Vista olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. Projede; Rings AVM ve rezidans dairelerin bir arada yer aldığı Fiesta 6, 7 ve 8 katlı binalardan oluşuyor.

Daire bedelini iki taksite böldü

İSTANBUL Anadolu Yakası’nda inşa edilen Via/Port Houses&Suites’de peşin fiyatına iki eşit taksit kampanyası başladı. Buna göre, ödemenin yüzde 50’si konut alırken, kalan kısmı ise yüzde sıfır faizle Eylül 2013’te ödeniyor. İçinde alışveriş merkezi Via/Port ve beş yıldızlı uluslar arası otel zinciri Crowne Plaza İstanbul Asia’nın da bulunduğu The World of Via/Port’un son halkası olan konut projesi Via/Port Houses&Suites’deki dairelerin yüzde 60’ının satıldığını söyleyen VIA Development CEO’su Tayfun Döşkaya, “Projemize gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Önümüzdeki 8 aylık dönemde tüm dairelerimizin satışını tamamlama hedefindeyiz. Yeni kampanyamıza da yoğun ilgi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!