1.2 milyar dolarlık Meridian’a Londra’dan iki ödül birden geldi

Güncelleme Tarihi:

1.2 milyar dolarlık Meridian’a Londra’dan iki ödül birden geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 00:00

Gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap, İstanbul Ataşehir’de yapımını sürdürdüğü yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian’la, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödül almaya hak kazandı.

‘Gayrimenkulün Oskarları’ olarak adlandırılan yarışmada, Varyap’ın projesi ‘En İyi Gayrimenkul Projesi’ ve ‘En İyi Yüksek Bina’ kategorilerinde en yüksek derece olan ‘5 yıldız’ ile ödüllendirildi.

4 bin proje katıldı

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan törenle ödüllerini aldı. Avrupa, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden 4 bine yakın projenin yarıştığı yarışma, 15’i ticari, 22’si konut olmak üzere toplam 37 kategoride yapıldı.

İki ödülle döndü

Varyap’ın her iki kategoride binlerce projeyi geride bırakarak ödülleri kazandığını söyleyen Süleyman Varlıbaş, bunun sadece Varyap’ın değil, Türk gayrimenkul sektörünün başarısı olduğunu söyledi. Varlıbaş, uluslararası alanda 150 mimarın çalışarak inşa ettiği Varyap Meridian’ın yarışmaya sekiz ay önce çağrıldığı bilgisini vererek, “Yarışmaya başvurduğumuzda proje henüz tamamlanmamıştı. Bitmiş projelerle yarıştığımız halde iki ödülle döndük” dedi.

1.2 milyar dolarlık proje

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ise, bundan sonra uluslararası gayrimenkul ve mimarlık yarışmalarını yakından takip edeceklerini söyleyerek, şöyle konuştu: “Projemizin inşaat aşamasının biraz daha ilerleyip mimarisinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra Amerika’da her yıl yapılan mimarlık yarışmasına katılmayı düşünüyoruz. 1 milyar 200 milyon liralık yatırımla yaptığımız Varyap Meridian, 2011 sonunda bitirilecek. 320 bin metrekare inşaat ve 250 bin metrekare satış alanı olan projede, yer altında olan 4 kat bitti. Metrekare fiyatları 3 bin 800 ile 3 bin 900 arasında olan projenin yüzde 35’lik bölümü satışa sunuldu. Bunun da yüzde 60-70’i satıldı.”

Türkiye’den hangi projeler ödül aldı

LONDRA’da verilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde diğer Türk inşaat ve gayrimenkul projeleri de ödül aldı.

Prime Development’ın Prime Antakya AVM projesi ‘En İyi Perakende Projesi’ seçilirken, Hillside Su ‘Avrupa’nın En İyi Oteli’ ve Emre Arolat ile Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ortak tasarladığı Zorlu Center projesi de ‘En İyi Mimari’ alanında birinci oldu.

‘En İyi Mimari Proje’ alanında ödülleri Emre Arolat’ın tasarladığı Zorlu Konak Residence ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Levent Loft projeleri paylaştı.

Alanya’da projeler yürüten Letsgototurkey’in Belek Sunset Beach Residence VIP projesi ‘En İyi Gayrimenkul Yatırımı’ ve ‘En İyi Gayrimenkul Pazarlama’ alanlarında ödül aldı.

Yarışmada, Ark Development Yalıkavak’ta geliştirdiği Ark House projesi ile En İyi Konut yatırımı alanında dört yıldız verilen projelerden biri oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!