Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 20:35

Yetkin: Haller özelleştirilemez

TÜRKİYE Ziraatçıları Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, İçişleri Bakanlığı’nda bekleyen yasa tasarısıyla hallerin özelleştirilmek istendiğini belirterek, "Haller bu yasanın uygulamaya geçmesi halinde tüketiciyi korumadan uzaklaştırılacak" dedi. Türk Tarımı Can Çekişiyor’ konulu İçkale Otel’de basın toplantısı düzenleyen Yetkin, haller yasasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını ifade ederek, "Haller özelleştirilemez. Piyasada meyve sebze üzerinde bir tekelleşme olacak. Kişi ve kuruluşlar hallerde yer alabilecek. Haller bu yasanın uygulamaya geçmesi halinde tüketiciyi korumadan uzaklaştırılacak" dedi. Dünyanın her yerinde hallerin işleyişinin kamusal nitelikte olduğunu kaydeden Yetkin, "Hallerin içişleri bakanlığı ile ne ilgisi var" dedi.

MKE’de 554. yıl kutlaması

MAKİNA ve Kimya Endüstrisi Kurumunun 554. yılı, 15 Mart’ta kutlanacak. Kurumdan yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün katılımıyla genel müdür, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar ile birlikte Anıtkabir’in ziyaret edileceği belirtildi. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun tarihi geçmişi, 15. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu dönemine uzanıyor. Kurumun temelleri Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da Top Döküm Tesislerini kurdurmasıyla atıldı. Kurum, Kurtuluş Savaşı yıllarında personeli ile ulusal bağımsızlık hareketinin içinde yer aldı. 1921 yılında Atatürk’ün direktifi ile Ankara’da Askeri Fabrikalar Umum Müdürlüğü olarak faaliyetine devam etti.

Eğitim camiasının bitmeyen tartışması

İLKOKUL Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Denetleme Kurulunun 2006 Yılı Faaliyet Raporunda, sandığın, anlayış ve işleyiş itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının 1970’lerden kalma bir kopyası görünümünde olduğu belirtilerek, "İLKSAN’ın istikbalinden endişe duyulmalıdır" denildi. İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı Yaşar Taşkale ve 2 üye tarafından hazırlanan raporda, 1943 yılında kurulan sandığa yönelik eleştirilerde bulunuldu; mal varlıkları ve bankalardaki parasını nasıl değerlendirebileceği konusunda önerilerde bulunuldu.İLKSAN’ın fon yönetimi anlayışını benimsemesi, gayrimenkul yatırımıyla ticari faaliyetlerden çekilmesi gerektiği vurgulanan raporda, şunlar kaydedildi:

KURTULMASI İÇİN ÖNERİLER "Yardımlaşma sandıkları, mali varlıkları kontrol eden ve bunlardan gelir elde eden kurumlardır. Bu nedenle İLKSAN, fon yönetimi ve portföy yönetimine odaklanmalı, doğrudan ticari faaliyette bulunmamalıdır. Fon yönetimi ve portföy yönetimi birimleri kurulmalı, bu birimlerde uzman personel istihdam edilmeli ve profesyonel portföy danışmanlarının desteğiyle kurumun mali varlıkları en az hazine bonosu düzeyinde getiri sağlayacak şekilde yönetilmelidir. İLKSAN, gayrimenkul yatırımlarından çekilmelidir. Bu yatırım, özel uzmanlık gerektirmektedir. ’Her gayrimenkul sürekli reel değer kazandırır’ diye genel bir kural yoktur. Değer kazansa bile, değer artışının zamanlamasını önceden kestirmek ve buna göre plan yapmak mümkün değildir. İLKSAN’ın, gayrimenkul yatırımlarını nakde çevirmesi önerilmektedir."

LİYAKATIN ADI YOK TBMM Dilekçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin tasfiye edilmesi gerektiğini söylediği, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla geçmişte gündeme gelen İLKSAN’ın yapısı ve yönetimi hakkında da bilgilerin yer aldığı raporda, sandığın, insan kaynakları yönüyle "alarm verdiği" ifade edildi.

Başarısızlıktan geçmeden başarıya ulaşılamaz

GENÇ Yöneticiler ve İşadamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, geçmişten ders almanın önemli olduğunu belirterek, "Kimse başarıya, başarısızlıktan geçmeden ulaşamaz" dedi. Personal Development Academy (PDA) ve Sınav Dershanesi iş birliğinde düzenlenen "Gelişim Günleri 4" organizasyonu kapsamında "Hayat Yolunda Başarı" paneli Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Paneli yöneten ve televizyon programcısı, yazar Sedef Kabaş, insanın 10-15 yıl sonra nerede, nasıl ve ne yapıyor olduklarını hayal etmesi gerektiğini belirterek, insanların hedefleri olmadığı zaman başarılı olmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Pınar Eczacıbaşı da başarılı olmak için hedefi olmak gerektiğini kaydederek, başarının ilk adımı olarak cesaretin ve özgüvenin önemine değindi. Başarılı olmak için cesaret ve özgüven ile toplumsal kalıplar içinden sıyrılarak "sürüden ayrılabilmek" ve "farklı olmak" gerektiğini belirten Eczacıbaşı, "Farklılık ve yaratıcılığı ön plana geçirmek çok önemli" dedi. Eczacıbaşı, girişimci fikri bulunan gençlere, bunu cesaret ve özgüvenle hayata geçirmeleri dileğinde bulundu.

ASO’dan iki ihale

ANKARA Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, 1. Organize Sanayi Bölgesi geliştirme sahası içerisinde kilitli parke taşı ile tretuvar kaplaması işleri için ihale açtı. Ankara Sanayi Odası 1. organize sanayi bölgesi geliştirme sahası içerisinde 12 bin 600 metre uzunluğu ve 27 bin 720 metre alana sahip tretuvarların 1. etapta 5 bin 500 metrekare kilitli parke taşı ile kaplama, 2 bin 500 metre bordür, 833 metre küp taşı döşenmesi ile 2 bin 500 metre bitkisel toprak nakli ve serilmesi işlerini yaptıracak. ASO ayrıca, kendi bölgesi ve bölgesine komşu Dökümcüler Sitesi’nin genel güvenliği için silahsız özel güvenlik hizmeti yaptıracak.

Hastanede ihale

NALLIHAN Devlet Hastanesi tarafından "açık ihale usulü" ile kit karşılığı elisa analizörü cihazı satın alınacak. İhale, Nallıhan Devlet Hastanesi’nde 28 Mart 2007 tarihinde saat 14.00’de yapılacak.

Tretuvar ihalesi

PURSAKLAR Belediye Başkanlığı tarafından, "açık ihale usulü" ile tretuvar tamir bakım ve yenileme yapım işi ihale edilecek. İhale, Pursaklar Belediyesinde 3 Nisan 2007 tarihinde saat 10.00’da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!