Ekinözü’nde metruk binalar yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ekinözü’nde metruk binalar yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 11:12

Ekinözü’nde metruk binalar yıkılıyor

Haberin Devamı

EKİNÖZÜ, (Kahramanmaraş), (DHA) - EKİNÖZÜ Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in talimatları doğrultusunda, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilçede bulunan harabe evleri yıkmaya devam ediyor.
Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine belediye tarafından durum tespiti yapıldıktan sonra yıkımlarına başlandı. Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan harabe evler belediye ekiplerince yıkılarak temizlerken birçok mahalledeki yaşlı ve bakımsız durumdaki yıkılmak üzere olan evin de, hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtarılması hedefleniyor.
Yıllardır kullanılmayan binaların bir çökme neticesinde can ve mal kaybına neden olabileceğini söyleyen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, "Ekiplerimiz tarafından tespit edilen bu yapılar İlçemizin güvenliği, o Mahallerlerde Yaşayan vatandaşların sağlığı ve sokağın görüntüsü açısından büyük bir risk oluşturuyordu.  Binların yıkım kararını aldık. Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin işbirliği ile  bu yapıları tüm önlemleri alarak yıkıyor. Ekinözü Belediyesi olarak amacımız vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir kentte yaşamalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ilçemizde eski ve vatandaşlarımız açısından risk oluşturan bu tip binaları ya bina sahipleri vasıtasıyla yıkacağız, ya da Belediye olarak bizler yıkacağız. Ekiplerimiz Altınordu ilçe genelindeki Belediye olarak bu ve benzeri binalardaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!