(Ek bilgi ve fotoğraflarla) - 38. Vodafone İstanbul Maratonu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

(Ek bilgi ve fotoğraflarla)   - 38. Vodafone İstanbul Maratonu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 14:49

(Ek bilgi ve fotoğraflarla) - 38. Vodafone İstanbul Maratonu yapıldı

Haberin Devamı

 

 

 

 Arzu KAYA- Yaşar KAÇMAZ-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) VODAFONE İstanbul Maratonu'nun bu yıl 38.'si düzenlendi. Binlerce sporcu ve vatandaşın katıldığı maratonda, müsabakaların yanı sıra 15 Temmuz şehitleri için de 'Kahramanlar Koşusu' da düzenlendi.

GÖRME ENGELLİLER DE MARATONDA

Sabah saatlerinde sağanak yağışın yerini soğuk havaya bıraktığı maratona ilgi büyüktü. Soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı maratonda renkli anlara da tanıklık edilerek çeşitli gruplar adına da koşular yapıldı. 'İçeride çocuk var' projesi adına maratona katılan Superman kostümlü bir vatandaş, "Bu proje 0-6 yaş aralığındaki kadın tutuk evlerinde anneleriyle beraber mahkum olan çocuklar için bir proje. Kadın tutuk evlerinde anaokulları inşaa etmeye çalışıyoruz. O çocuklara daha iyi bir gelecek sunabilmek için" dedi. Görme Özürlüler Derneği ile birlikte koşuya katılan görme engelliler ise farkındalık yaratmak için maratona katıldıklarını ifade etti.

TERS İSTİKAMETTE YÜRÜDÜLER

Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçiş şekilde düzenlenen maratonda ise bir grup Giresun Sporlu ise ters istikamette yürüdü. Ellerinde bayraklarla yürüyen bir Giresun Spor taraftarı, "Biz Anadolu'ya geçiyoruz. Anadolu insanı ile kucaklaşmaya gidiyoruz. 15 Temmuz'da burada hain bir saldırı gerçekleşti. Onun için bugün buradayız. İnşallah bir daha 15 Temmuz olmasın" diye konuştu.

KÖPRÜDE GELİN VE DAMAT

Maratonun en renkli görüntülerinden biri ise köprü üzerinde gelinliği ve damatlığı ile yürüyen Elif ve Onur Özkol çiftiydi. Köprü üzerinde çifti gören vatandaşlar onlarla anı olması için fotoğraf da çektirdi. Haftaya nikah ve düğün yapacaklarını söyleyen Onur Özkol, "Biz burada koşu esnasında tanıştık. Ondan sonra böyle koşulara devam ettik. Bu yıl evlenmeye karar verdiğimizde de böyle bir şey yapalım istedik hatıra olsun diye" dedi. Gelin adayı Elif Özkol ise, "Geçen sene burada tanışmıştık. Güzel bir anı olsun istedik. Tekrar burada koşmaktan çok mutluyuz. Herkese de koşuyu tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

PATENLERİYLE MARATONA KATILANLAR, ÇİĞKÖFTE YOĞURANLAR...

Koşanlar ve yürüyenlerin aksine köprüyü paten kayarak geçen gençler de vardı. Köprü üzerinde kayan bir genç, "İnsanlar koşuyor bugün güzel bir gün. Bu 3. kez patenle katılışım. Pateni çok seviyorum 5 yıldır kayıyorum. Tekerleğin üzerinde yol yapmak sanki uçma hissi veriyor insana" dedi. Öte yandan köprü üzerinde yemek için çiğköfte yoğuran gençlerin de olduğu görüldü.

"ALİ'NİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN..."

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da maratona katılanlar arasındaydı. 'Düşlere güç ver' sloganı eşliğinde köprüde yürüyen Emel Korkmaz, "Çok gururlu, onurluyum. Alişim ile bir kez daha gurur duyuyorum. Ali İsmail'in adımlarıyla çocuklara, gençlere eğitim, burs verme imkanı sağlayabilmek için adımlarımızı atıyoruz. Ali İsmail'in adına vakıf kurduk. Ali İsmail'in hayalleri vardı, yapması gereken çok şey vardı. Buna izin verilmedi. Ali'nin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz" diye konuştu.

Emel Korkmaz ile birlikte yürüyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, "Adım adım Ali İsmal'in düşlerini gerçekleştirmek için buradayız. Ali İsmail Korkmaz'ın iyi bir dünya düşü vardı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na destek bekliyoruz yardıma muhtaç gençlerin okuyabilmesi için" diye konuştu.

O GECE DE KÖPRÜDEYDİ...

Engelli vatandaşların yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olan ve bacağından yaralanan Emrah Hiçdönmez olay gecesini anlatarak, "Araçla köprünün üzerinden geçtiğim oldu ama yürüyerek vurulduğum yere bu kadar yaklaştığım ilk kez oldu bugün. Duygu dolu anlardı. Zordu. Etrafımda vurulan insanları gözümün önüne getiriyorum şu anda. Hayatım boyunca unutmayacağım bir gün bugün ve o gün" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!