EGO mutfağında kazanlar kaynıyor

Güncelleme Tarihi:

EGO mutfağında kazanlar kaynıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 14:43

Büyükşehir’in her gün 12 bin kişiye verdiği iftar yemekleri, EGO Genel Müdürlüğü’nün mutfağında hazırlanıyor. Sabah 6’da hazırlıklara başlayan 25 kişilik ekip, her gün 4 çeşit yemeği iftar saatine yetiştiriyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in 9 ayrı noktasında her gün 12 bin kişiye verilen iftar yemekleri, EGO Genel Müdürlüğü’nün mutfağında hazırlanıyor. Her gün 4 çeşitten oluşan iftar menüsünü, 3 vardiya halinde 25 kişiden oluşan aşçı ekibi hazırlıyor. EGO mutfağının Bolulu Başaşçısı Sabri Murat, ekibin sabah saat 06.00’da hazırlıklarını yapmaya başladığını ve çalışmaların gün boyu sürdüğünü söylüyor. Başaşçı Sabri Murat, yapılan hazırlıkları ise şöyle anlatıyor:

HİÇ DURMAK YOK

“Uzun ve zorlu olduğu kadar büyük keyif veren yemek pişirme maratonu 24 saat önceden başlar. İftarlıklar, bir gıda mühendisi ile bir beslenme uzmanı gözetiminde hazırlanır. Personelimiz saat 06.00 ile 17.00 saatleri arasında hiç durmadan çalışarak iftar vaktine kadar yemekleri hazır hale getirir.

Haberin Devamı

AZ YAĞDA PİŞİYOR

Mutfakta, 15-20 dakika arasında 1000 kişiye yetecek miktarda yemek çıkarabilen, teknolojinin son ürünü, tamamen otomatik ayarlı fırınları kullanıyoruz. Bu fırınların en önemli özelliği ise patates, patlıcan, balık, et gibi birçok besinin kızartılmadan, çok az yağla pişirilmesidir.

HAFİF VE DOYURUCU

Eski yöntemle kızartılması halinde çok yağ çeken bu besinler, bu fırınlar sayesinde kızartıldığı için yanık yağ oluşmuyor. Bu sayede de hem kanserojen madde içermeyen hem de oruçluların midesine dokunmayacak hafif ve doyurucu yemekleri ikram etmiş oluyoruz.

TONLARCA MALZEME

İftar çadırlarında sunulacak iftarlıklar hazırlanırken her gün tonlarca malzeme kullanıldığını belirten Başaşçı Sabri Murat, “İftar menüleri günlük olarak değişiyor. Örneğin 12 bin kişi için hazırlanan pilav, tavuk, çorba ve meyveden oluşan bir menü için; 900 kilo pirinç, 4 ton tavuk, 6 ton karpuz kullanılıyoruz. Sebze yemeklerinde 2 ton taze fasulye, et yemeklerinde ise yine günlük 1 ton et kullanılıyor.”

İFTAR ÇADIRLARININ OLDUĞU YERLER

Kent sakinlerinin ağırlandığı Büyükşehir Belediyesi çadırlarını adresleri şöyle:
* Seymenler Kent Meydanı: Ulubey Mah.Selçuk Cad. Siteler İtfaiyesi Karşısı/ Altındağ
* Sincan Lale Meydanı: Ankara Caddesi üzeri/Sincan
* OSTİM Metro İstasyonu Yanı: (Alınteri Bulvarı Üzeri/Yenimahalle),
* Altındağ Battalgazi: Özkent Akbilek Gençlik Merkezi Yanı/ Alemdağ Mah. Muhtar Turan Caddesi (882. Cadde)/ Altındağ
* Altındağ Hasköy: Doğu Mah. Hacı Bayram Veli Cad. No: 107 Altındağ
* Yahyalar: Yahyalar Camii Karşısı/Yenimahalle
* Zirvekent Mahallesi: Kusunlar TOKİ Konutları/ Mamak
* AŞTİ: Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali Üst kat, Yolcu Bekleme Salonu/ Çankaya
* Gençlik Parkı: Cumhuriyet Cad. Kültür Merkezi Girişi/Ulus

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!