EGO çok uyanık olmuş

Eryaman Evleri durağından geçen 521 hat numaralı halk otobüsünde sıkıntı var.

Haberin Devamı

Tarifeye göre 5-10 dakika arayla durağa gelmesi gereken araç, 1.5 saatte iki kez geçiyor. Tıklım tıklım dolu olduğu için durakta durmuyor. Bekleyenler mağdur, işine gücüne geç kalıyor! Önceki duraklarda dolanlar, kestirme yollardan Kızılay’a gidiyor. Güzergah takip etmediğinden diğer yolcular boşuna bekliyor. Bunlar EGO denetiminde otobüsle minibüs arası orta boy araçlar. Denetimli değil sanki keyfiler çünkü kendi bildiklerine göre hareket ediyorlar. İtiraz eden tepki gösteren vatandaşa, “İzne gidenler var o yüzden araç az” diyorlar. Yani keyfilik meşru... Ankara’da toplu taşımın bir türlü sorun olmaktan çıkmayışının en önemli sebebi, 20 yıldır metronun bitmemesi, ona ayrılan kaynakların başka yerlerde iç edilmesi ve denetimsizliktir. Baş aktör ise, Büyükşehir Belediyesi’dir.
M.A.

Haberin Devamı

Bu sahada tenis oynanabilir mi

Ben Çetin Emeç’te yapılan vadi projesine yakın bir bölgede oturmaktayım ve tenis oynamayı çok seviyorum. Buraya kort yapılacağını duyduğumda çok sevinmistim. Fakat kortlar bittiğinde şoke oldum. Tenis kortunda topa vurma mesafesi konulmamış yani gelen topu karşılama şansınız yok doğal olarak tenis oynamak mümkün değil. Bu kadar beceriksizce bir hata nasıl yapılır, aklım almıyor. Bu konuda belediyeyi uyardık ama hala bir gelişme yok. Söylentilere göre kortları büyütmek yerine basket sahasına çevireceklermiş.
Biz standart kortlarımızı istiyoruz.
Murat KAYGUSUZ

Biri bizi anlasın

“Çukurambar gelişmekte olan ve rantı hızlı bir şekilde artan bir semt” diyor okurumuz ve şöyle devam ediyor:
“Ancak, 10 sene önce 1469. Sokak’ta bulunan evimizi almadan önce araştırdığımızda binanın ön tarafa bakan kısmının yani 1469. Sokağın yeşil alan olacağını söylediler ve biz de bunu imar planından araştırarak teyit ettik.
Gel gör ki tam 10 sene geçti Çukurambar’da en küçük alan bile değerlendirilirken anlayamadığımız bir şekilde bu alana dokunulmuyor. Yaz başında ve sonunda bir iş makinası geliyor burayı düzleştiriyor, sonra gidiyor. Bir vatandaş ve bu sokağın sakini olarak merakımı gidermenizi bekliyorum ve en kısa sürede imar planında mevcut olan yeşil alana kavuşmamızı diliyorum.
Biri lütfen burada oturan yüzlerce insana bunun nedenini anlatsın ve bizi aydınlatsın.”

Haberin Devamı

Ha vekil ha emekli ne fark eder ki...

Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, milletvekili emeklilerine hassasiyet gösterilmesini istemiş. Milletvekilleri gerekli ihtimamı görmeyince şikayetçi olmuşlar. Sıradan emekliler ve vatandaşlar için de bir uyarı yapılmasını istiyoruz. Gazi Üniversitesi’nde bizzat başımıza geldi.Acil olmasına rağmen ultrasona 2 aydan önce randevu alamadık. Buna da şükrettik. Milletvekillerimiz de ‘şükretmeli’, imtiyaz istememeli.
Altay M.

Biliyor musunuz

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık için Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’in, kendisine tam destek vererek “Tanık’ın yeniden görevlendirilmesi ortak dileğimizdir” dediklerini... CHP Çankaya aday adayları arasında 1980 öncesi Gençlik Kolları Genel Sekreteri, SHP eski PM üyesi, CHP Çankaya ilçe kurucu (1992) eski Başkanı Makina Mühendisi Hamdi Fidan’ın da bulunduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları