Eğlence bu kez Vahşi Batı’da

Yazın merakla beklenen gişe filmlerinden “Maskeli Süvari”, eğlence ve aksiyon vaat ediyor. Halle Berry’li gerilim “Acil Arama”, Endonezya yapımı korku “Cinnet”, Ryan Gosling’in varlığıyla öne çıkan “Sadece Tanrı Affeder” ve Julie Delpy’nin bağımsız komedisi “New York’ta 2 Gün” haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Maskeli Süvari
The Lone Ranger
Yönetmen: Gore Verbinski
2013/ABD/149’

“Pirates of the Caribbean/Karayip Korsanları”nın yönetmeni Verbinski, seriye dönüşmesi muhtemel yeni filminde western türünü kullanarak aksiyon ve komedi dolu bir maceraya soyunuyor. Amerikan yerlisi, savaşçı Tonto ile hukuk adamı John Reid’in bir adalet efsanesine dönüşmesini anlatan “Maskeli Süvari”de, Tonto’ya Johnny Depp hayat verirken Maskeli Süvari’yi en son “Mirror Mirror/Pamuk Prenses’in Maceraları”nda prens rolünde izlediğimiz Armie Hammer canlandırıyor. Bu yazın merakla beklenen yapımlarından biri olan filme gelen ilk yorumlar ise pek iç açıcı görünmüyor.

Özenle katil yakalanır

Acil Arama
The Call
Yönetmen: Brad Anderson
2013/ABD/95’

Halle Berry’nin canlandırdığı Jordan, 911 acil yardım hattında santral görevlisi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün merkezi arayan genç bir kadın, evine zorla giren biri olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu söyler. Jordan ve ekipler evi tespit edip kızı kurtarıncaya kadar, telefonda katili oyalamaya ve ikna etmeye çalışan Jordan başarısız olur. Genç kız ölür; dahası birbirini takip eden olayların bir seri katil işi olduğu ortaya çıkar. Aradan zaman geçer ve 911’e başka bir yardım çağrısı gelir. Çağrıyı devralan Jordan, yardım isteyen kadını kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır. “The Machinist/Makinist”, “Transsiberian” filmlerinin yanı sıra “The Killing”, “Fringe”, “Rubicon”, “The Wire” gibi ritmi yüksek televizyon dizilerinde yönetmenlik yapan Brad Anderson’ın çektiği bu gerilim filmini beklentilerinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gosling şeytana karşı

Sadece Tanrı Affeder
Only God Forgives
Yönetmen: Nicolas Winding Refn
2013/Fransa-Tayland-ABD-İsveç/90’

Henüz geçen yıl gösterime girmesine rağmen hızlıca kültleşen “Drive/Sürücü”nün yönetmeni Nicolas Winding Refn ve başrol oyuncusu Ryan Gosling yeniden bir arada. İlk gösterimini yaptığı Cannes’da Altın Palmiye için yarışan “Sadece Tanrı Affeder”, yönetmenin görsellik ve şiddet konusundaki ustalığını barındırsa da “Sürücü” kadar etkili olamıyor. Film, bir cinayet işlediği için Bangkok’a kaçan ve on senedir burada sürgünde yaşayan Julian’ın hikayesini anlatıyor. Yeraltı dünyası tarafından saygı gösterilen bir suçlu olan Julian kardeşiyle birlikte uyuşturucu ticareti yapmak için paravan olarak kullandıkları bir boks kulübünün işletmeciliğini yapar. Bir gün Julian’ın kardeşi bir kadını öldürmesinin ardından belalı kişilerce vahşice öldürülür. Bunun üzerine sert mizaçlı bir patroniçe olan anneleri Crystal ilk uçakla oraya gelerek Julian’dan kardeşinin katillerini bulup intikamını almasını ve cehennemi ayağa kaldırmasını isteyecektir. Ancak karşılarında şeytanın ta kendisi vardır.

Haberin Devamı

Endonezya’dan korku

Cinnet
Modus Anomali
Yönetmen: Joko Anwar
2012/Endonezya/87

Endonezya sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden Joko Anwar’ın yönettiği bu korku filmi, karısı ve iki çocuğuyla ormanın içinde tatil yaparken davetsiz bir misafirle karşılaşan bir adamın başından geçen gerilim dolu dakikaları anlatıyor. Türün sıkı tutkunlarına...

İki gün yeter

New York’ta 2 Gün
2 Days in New York
Yönetmen: Julie Delpy
2012/Fransa-Almanya-Belçika/96’

Fransız sinemasının en yetenekli oyuncularından Julie Delpy, 2007’de yönettiği “Paris’te 2 Gün”de ilişkilerini canlandırmak için iki günlüğüne Paris’e giden Marion ve Jack’le tanıştırmıştı bizi. Delpy’nin kahkalara boğan bu bağımsız romantik komedisi bu kez günümüze geliyor ve New York’ta geçiyor. Marion, Jack’ten ayrılmış, yeni sevgilisi Mingus’la mutlu mesut, kedileri ve önceki beraberliklerinden çocuklarıyla yaşamaktadır. Ne var ki, Marion’un fazla neşeli babası, her daim azgın kız kardeşi ve onun rezil erkek arkadaşı aniden ziyarete gelir. Marion’la Mingus’un ilişkileri iki gün boyunca akıl almaz sınavlardan geçecektir, çünkü bu üç Fransızın ırkçı yaklaşımları, cinsellik konusundaki rahatlıkları sınır tanımamaktadır. İlk filmi sevenler kaçırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları