Eğitimin çınarından büyüklere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Eğitimin çınarından büyüklere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 12:42

Eğitimin çınarından büyüklere eğitim

Haberin Devamı

UKEB Okulları'nın düzenlediği toplantıya katılan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, “Avuçlarımızdaki gelecek Çocuklarımız" söyleşisiyle eğitim konusunda velileri bilgilendirdi.
Narlıdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının başında Küçük Kulüp Ana Okulları öğrencileri çocuk şarkıları seslendirdi. Yaşamdan örneklerle güldüren, düşündüren Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'ın söyleşisini UKEB sahipleri Filiz- Aziz Üstel çifti, UKEB Okulları Müdürü Mete Kızılkaya, eğitim danışmanları veli ve davetliler izledi.
Her çocuğun evrene eklenmiş özgün, orijinal, yeni farklı bir parça olduğunu, bu güne kadar evrene bunun gibisinin gelmediğini ve bundan sonra da gelmeyeceğini belirten Prof. Dr. Açıkalın, “Anne - baba ve öğretmenler ve çevresindekilerin görevi bu yeni parçayı eğmeden bükmeden ezmeden onu evrendeki onurlu yerine yerleştirmek, insan yapmaktır" dedi. Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, anne ve babaları öğütlerini şöyle sıraladı:
“Çocuk uyusun diye telefonun fişi çekmeyin, kapının ziline kağıt koymayın, televizyonu kapamayın. Evde müzik sesi, ama özellikle sözsüz müzik sesi olsun. Sınıfta müzik açtığımızda tepki veriyor ve dikkatinin dağıldığını gerekçe göstererek müziği kapatmamızı istiyor, çünkü aile çoklu, ya da stereo sese alıştırılmamış.Ayran, çay vs değil, susamasını beklemeden su içirin. Sabah kahvaltısı yaptırmadan okula göndermeyin. Çocuklarınızı çöp gıdalardan, kapatılması gereken okul kantinlerinden uzak tutun. Beyni zedeleyen, küçülten gazlı içecekleri bir kez daha düşünün. Yeterince uyumasına müsaade edin. Çocukları sarıp sarmalamayın. Emeklerken düştüğünde koşmayın ki ayağa kalkmayı öğrensin. İyi düşünmeleri ve çalışmaları için ideal olan sıcaklığını 20 derecede tutun. Yeni adı 'Al götür' olan hamburgerin çocuğun önünde yemeyin, yedirmeyin."
Mehmet KURT, İZMİR (DHA)
Fotoğraf

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!