Eğitimde İyi Örnekler

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile yapılan 'Eğitimde İyi Örnekler' konferansında yer alacak başvuruları değerlendirmek üzere diğer jüri üyeleriyle birlikteyiz.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, önce projenin isim babası Eğitim Reformu Girişimi (ERG)'e teşekkür ederek, "Bir köşede iyi bir örnek varsa sınıfta, köşede kalmasın, iyi örnekler fikrinin isim babası olan hamisi olan ERG'den çok etkilendik. Okullardaki güzel örnekleri yaymak istiyoruz. STK'lar, üniversite ve eğitimcilerin katkısı ile bu değerlendirmeleri yapıyoruz" dedi.

Jürinin elemelerinden geçen bütün projeler 12 Mayıs'ta sergilenecek. İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Prof. Dr. Ayla Oktay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin ve diğer eğitimcilerle birlikte projeleri tek tek inceleyip puanlar verdik. Katılanların hemen hepsi devlet okulu ve çoğu da sosyo ekonomik olarak biraz dezavantajlı bölgelerdendi. Her proje farklı bir amaçla hazırlanmıştı. Onları görünce son günlerdeki eğitime yönelik karamsar duygularım doğrusu dağıldı. Birbirinden ilginç ve yaratıcı olanlar arasında seçim yaparken çok zorlandık. Annelerin altın gününü demokrasi gününe çeviren, başarısız çocukların evlerine haftada iki gün giderek onları motive eden, dayanışma ve beraberlik mesajı vermek ve empati kurmak için Lazca, Kürtçe, Boşnakça türkülerle öğrenci ve velileriyle iletişim kurmaya çalışan öğretmenlerimiz çok güzel işler yapıyor. Sonucu şimdilik söylemeyeceğim, hep beraber karar verince ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağım.

***

Haberin Devamı

Şahap Kocatopçu ve eğitim

Yaklaşık 10 yıl önceydi. Bir sonbahar günü. Hava yağmurlu. Yanımda yaşları ilerlemiş ama ruhları genç iki rol model var. Türk Eğitim Vakfı'nın iki çınarı. Güsel Bilal ve Şahap Kocatopçu. Şahap Bey, o zaman 86 yaşında. Tandığım günden itibaren ne zaman görsem her daim genç, fit, her daim şık. O gün Gebze'ye doğru yola çıkışımın hedefinde yine bir okul var. Eski adı İnanç Lisesi olan sonra da TEVİTÖL adını alan eğitim kurumunu ziyaretimizde birlikte sınıfları gezdik, öğrencilerle sohbet ettik. Üstünlerin eğitim gördüğü bu okulu Şahap Bey bana anlatmak, hayırseverlerin desteğini almak için sonrasında da çok çaba harcadı. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen üstün yetenekli çocukların kaderini değiştirmek için yılda 2.5 trilyon harcamanın yanı sıra okulun daha fazla duyulmasını sağlamak için Kocatopçu da, Bilal de yıllarca ellerinden geleni yaptı. Şahap Kocatopçu'nun vefatını duyduğumda konuştuğumda Güsel Bilal'in aklına da o gün geldi. Türk Eğitim Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan ve Mütevelli Heyet üyesi olan Şahap Kocatopçu'nun yakınlarının, ailesinin ve babalık yaptığı öğrencilerinin başı sağolsun.

Yazarın Tüm Yazıları