Ziya Selçuk: Eğitimde dönüşüm öğretmenler eliyle gerçekleşecek

Güncelleme Tarihi:

Ziya Selçuk: Eğitimde dönüşüm öğretmenler eliyle gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 13:03

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ ile öğretmenlerle bir araya geliyor. Bakan Selçuk, bugüne kadar 7 bölgede 30’a yakın ilde, binlerce eğitimciye 2023 Eğitim Vizyonu’nu yüz yüze anlattı, sürecin merkezinde öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin olduğuna dikkat çekerek, ‘Birlikte başaracağız’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nun açıklandığı 23 Ekim’den bu yana 30’a yakın ili ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen öğretmen ve okul yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Selçuk, geçmişte biriktirdiği deneyimlerin vizyonun ortaya konulmasında büyük payı olduğunu belirterek, acil çözümlerle değil, zaman içinde demini alacak projelerle, adım adım eğitimde hedeflenen noktaya ulaşılacağını söyledi.

Bakan Selçuk şöyle konuştu:
“Eğitime, Türkiye’nin en büyük sorunu değil, Türkiye’nin en büyük çözümü diye bakıyoruz. Politikaların dönüşümüyle ilgili kararlar aldık ve bu kararları da 3 senelik bir projeksiyon içerisinde yerine getiriyoruz. Biliyorum çok yüksek bir beklenti oluştu  Türkiye’de, kiminle konuşsam aynı beklentiden söz ediyor. Bu beklenti benim şahsımla ilgili değil, geleceğimizle ilgili hayallerimizle ilgili, çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir beklenti bu.”

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM MUTFAKTA OLACAK
Türkiye’nin eğitim alanında çok önemli bir birikimi olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, eğitimde mutfakta dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğinin, bunun da öğretmenler eliyle yapılabileceğinin altını çizdi. Çocuğun hukukunun değerine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı, sınav odaklı değil, çocuğun duygu, düşünce ve hareket olarak bütünsel olgunlaşmasının sağlanmasını sağlayacak bir sisteme aşama aşama geçileceğini anlattı.

Selçuk, tanıtımı yapılan ‘Tasarım ve Beceri Atölyeleri’ ve ‘Okul Profili Değerlendirme Çalışması’nın ve yeni yapılacak projeler bir araya toplandığında bütünün parçalarının birleşeceğine dikkat çekti.

Bakan Selçuk, tasarım beceri atölyelerindeki altyapının UNESCO’nun ISCED başlıklı bir meslek ve sektör sınıflandırmasının izdüşümü olduğunu, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin bu atölyelerde, kendilerini tanıma fırsatı bulacağına işaret etti. Okul Profili Değerlendirme Çalışması’yla da eğitimde fırsat eşitliği yaratılacağının ve okullar arasındaki imkân farklılıklarıyla eş zamanlı biçimde öğrenme farklarının da azalacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

AHLAK OLMADAN HİÇBİR ŞEY YEŞEREMEZ
Bakan Selçuk, bu buluşmalarda ahlak kavramına özellikle vurgu yaptı. Selçuk, “Ahlak telakkisi olmadan hiçbir sistem yeşermez. Ahlak ne kadar zayıfsa hukuk metinleri o kadar kabarır. Bizim eğitim sistemimizin temeline de ahlak telakkisini oturtmamız gerekiyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!