Zaman Sana Uymazsa Sen Zamana Uy atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Zaman Sana Uymazsa Sen Zamana Uy atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 05:44

Kamuca benimsenmiş bazı kalıp sözler vardır. Bunlar tek başına bir cümle oluşturabileceği gibi cümle içerisinde anlam kuvvetlendirici mecaz anlam taşıyan sözler de olabilir. Genel adına ise atasözleri denilmektedir. Zaman sana uymazsa sen zamana uy atasözlerimizden yalnızca bir tanesidir. Anlamını ve cümle içinde kullanımını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Her geçen gün yenilikleri, değişiklikleri de beraberinde getirmektedir. Hayatta varlığımızı sürdürebilmek için güncelliklerden haberdar olmak önemlidir.

 Zaman Sana Uymazsa Sen Zamana Uy Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Yaşanılan zamanın koşulları değişime uğrayabilir. Bu durum olağandır ve şartlar bize uyacağı gibi uymaya da bilir. Bu gibi durumda çağın gerisinde kalmak olumsuz bir durumdur. Zaman sana uymazsa sen zamana uy atasözümüz de bunu anlatmaktadır. Eğer çevrenizdekiler değişiyor, yaşantınız değişiyor ise siz buna ayak uydurmalısınız. Çünkü ilerleyen bir şeyi kendinize göre durduramaz ya da uyarlayamazsınız.

 Zaman Sana Uymazsa Sen Zamana Uy Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Eğer etrafınızda zamana uymakta ayak direten bir tanıdığınız varsa ona şu cümleyi kurabilirsiniz; Zamanı durdurmak imkansızdır, zaman sana uymazsa sen zamana uy.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!