Zahmetsiz Rahmet Olmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Zahmetsiz Rahmet Olmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 05:42

Kısa ve özlü sözler ile içeriğinde öğüt barındıran cümlelere atasözü denir. Belli deneyimlere bağlı olarak söylenmiştir. Atalarımızın mecazi anlamla söylediği atasözlerinin ana fikri gerçek olaylara ışık tutmaktır. Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün tüm detaylarını derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatta emek verilmeden çalışılmadan hiçbir şey kazanılmaz. Sonuca varılamaz. Hayallere ve amaçlara ulaşılırken sıkıntı çekilebilir çok zaman harcanabilir. Zahmetsiz rahmet olmaz atasözü gündelik hayatta sık rastlanan atasözlerinden biridir. Zahmetsiz rahmet olmaz atasözü emek verilen ve sonuca varılan konular üzerinden yola çıkılarak söylenen bir atasözüdür.

 Zahmetsiz Rahmet Olmaz Atasözünün Anlamı Nedir? (TDK)

 Çaba gösterilmeden, sıkıntı çekilmeden, istenilen güzel sonuç elde edilemez. Hiç kimseye hak etmediği bir şey verilmez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez. Her nimetin bir külfeti vardır. Sıkıntı çekmeden, bazı özverilerde bulunmadan, yorulmadan hiçbir şey elde edilemez. Her güzel sonuç için çabalamak gerekir. Hiç zahmet çekmeden bir şeylere ulaşmayı bekleyenler boşa umut beslemektedir. Çalışıp çabalamadan işlerinden güzel sonuç uman kişileri ikaz için söylenir.

Haberin Devamı

 Zahmetsiz Rahmet Olmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

 Sınavdan yüksek not almak için düzenli ve gerekli şekilde çalışman gerekir. Unutmak ki zahmetsiz rahmet olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!